Het gazon heroverwegen, met ecologische horticulturist dan wilder - a way to garden

Het gazon heroverwegen, met ecologische horticulturist dan wilder - A Way To Garden.

'horticultureel how-to en woo-woo'.

Margaret kakkerlak, hoofd tuinman.

heroverwegend het gazon, met ecologische horticulturist dan wilder.

HIJ LECTURE die hij al een aantal jaren geeft is niet zo subtiel genoemd Kill Your Lawn.

weet dat het opnieuw beginnen en het creëren van een hele inheemse habitat in plaats van een gazon is niet voor iedereen. Maar Dan wil gewoon onze aandacht te grijpen en ons te krijgen om te beginnen met een aantal veranderingen ten minste in de manier waarop we zorgen voor het gras dat we willen in onze landschappen. En misschien geven een beetje vierkante beelden van het aan een andere soort meer divers planten, ook, zoals de wilde aardbeien (.

Alternatieve, meer eco-gerichte stijlen van gazon zorg, samen met een aantal gazon alternatieven is ons onderwerp vandaag. Dan is directeur van Applied Ecology at.

in Wales, Massachusetts, en zijn 8000 hectare heiligdom. Hes ook co-auteur met Mark Richardson van het boek Native Plants for New England Gardens.

een meer ecologische benadering van gazon, met dan wilder.

com/podcast-speler/29859/rethinking-lawn-with-dan-wilder-a-way-to-garden-with-margaret-roach-june-27-2022.

Nou, Dan, dus je wint de prijs. Het recente artikel dat we samen deden over slimmere gazon zorg en gazon alternatieve ideeën voor.

De laatste keer dat ik controleerde had bijna 1.200 reacties van lezers. Dus blijkbaar is dit een hete knop, dat is interessant voor mij. Je weet waarschijnlijk al dat het een hete knop.

Nou, ik heb altijd een beetje van een onruststoker, en dit is een van die problemen die ik echt graag omarmen. Het is een ingewikkeld onderwerp en er zijn tal van mensen die in het omdat dat ze niet weten waar anders te zijn in termen van, Ik heb deze ruimte, Ik denk dat het verondersteld om een gazon te zijn, Ik kan net zo goed maken het een gazon. Of misschien, ik erfde een gazon, hoeveel van ons hebben. En dan zijn er veel mensen die beginnen te twijfelen dat nu. En met deze vragen komt controverse en verwarring en passie, en een aanraking van ecologie hopelijk ook.

Dus ik bedoel, ik denk, de lift pitch voor waarom men zou willen heroverwegen of hoe we ervoor zorgen of wat we planten in plaats van ons gazon is omdat het gazon is deze monocultuur van niet-inheemse grassen, dat is niet divers en doet niet echt dienen de ecologie.

Wat ik vaak tegen mensen zeg is dat gazons een heleboel werk zijn, en ze geven ons niets terug. En als ik zeg ons, ik bedoel het hele ecosysteem, mensen zijn een zeer belangrijk deel van het. Maar de gazons vanuit ecologisch oogpunt zijn op zijn minst een verspilling van ruimte, en in sommige gevallen zijn echt een nadeel voor de ecologische functie.

En in veel gevallen zijn ze een hoop werk. Wanneer ik bereid ben om veel werk in een tuinruimte of echt een buitenruimte te zetten, wil ik weten of het veel doet voor het ecosysteem, of misschien ben ik er direct van profiteren. En ik vind dat gazons in de meeste gevallen gewoon niet meer passen.

die Kill Your Lawn wordt genoemd, en in het verhaal dat we samen deden, heb je uitgelegd dat je wat je gradiënten van ecologie noemt, waardoor je verschillende verschuivingen rangschikt, ofwel op de manier waarop we zorgen voor onze gazons of veranderingen in plaats van gazons die we kunnen maken. Dus het leek wel een no-brainer dat bijna iedereen het eerste hellingsniveau kon doen. Dus vertel ons wat dat is, de intro naar een meer ecologische situatie.

De hellingen van de ecologie laten ons toe om dit echt te bekijken op een stap-voor-stap proces. En hoezeer ik echt genoten van de kill uw gazon campagneits echt een eye-catcher de basisboodschap is dat je niet hoeft te gaan volledige swing in het als je niet klaar voor het. En je kunt beginnen heel, heel klein.

En dan gaan de gradiënten van daar naar volledige schaal, wilde inheemse ecosysteem. Met veel stappen daartussen dat echt hopelijk maakt dit iets dat iedereen kan aanpakken. Het is niet iets waar je moet zetten in 10.000 uur aan werk. Als je gewoon eerlijk gezegd wilt doen minder, dat is een echt goede eerste stap.

Er zijn een paar zeer, zeer zeldzame gevallen waar als je gewoon stoppen met maaien en stoppen met zorgen voor het, het zal veranderen in iets beters. Maar in de meeste gevallen, en ik praat 99 procent van de gevallen die er zijn, als je stopt met het maaien van uw gazon, wat je gaat eindigen met een hoge gazon, waarschijnlijk met een paar extra onkruid gemengd in.

[Boven, inheemse viooltjes, een wenselijke grasweid om aan te moedigen.

Ik grapje noemen het de benarde situatie van het grasgras in Amerika, in die zin dat we een soort of een mix van soorten hebben die eerlijk gezegd niet goed zijn aangepast aan onze omgeving. En dus om deze goed te laten groeien, moeten we ze water geven omdat ze gewend zijn aan een hoger niveau van water dan we hier natuurlijk komen. En ze worden gebruikt om een ander niveau van voedingsstoffen dan onze bodems hebben.

Dus we water geven ze, we bemesten ze, we zorgen voor ze. En dan is het vreemde deel, als God verbiedt dat het werkt en het ding begint te groeien, breken we onmiddellijk de maaiers uit en snijden het in grootte. En als we dat doen, beperkt het de planten vermogen om een goed wortelsysteem te produceren, omdat er altijd een evenwicht zal zijn tussen de hoeveelheid bladeren en de hoeveelheid wortelruimte. En als je een mooi diep wortelsysteem hebt, kan de plant voor zichzelf zorgen. Maar met onze constante maaien, is het vrijwel een plant op leven ondersteuning.

En dat is een heleboel werk, en zijn een heleboel verspilde tijd voor zover Im betreft.

Dus, als ik ga terug te trekken op het water, terug op de chemicaliën en maai minder, 4 inch maaihoogte, maai elke twee of drie weken, ideeën over dat? En ik denk dat het hangt af van waar je woont en het seizoen van het jaar ook. Maar hadden het over hoger, niet 2 voet hoog, maar hadden het over het verhogen van dat dek en het verschuiven van die frequentie, ja?

En ik denk dat het gaan door de hoogte is een echt goede manier om er over te gaan.

Omdat afhankelijk van waar je bent en uw seizoen en zo voort, de hoogte is een consistent ding dat altijd gaat, het zou kunnen betekenen maaien om de drie weken voor mij hier deze tijd van het jaar en twee weken voor u daar, maar waren altijd gericht op die hogere hoogte.

Ik vertel mensen, waar mogelijk, minstens 3-1/2 inch, 4 is beter, maar opstaan voorbij dat, hebben we de neiging om te verliezen van de voordelen van het. En het is een gemakkelijke eerste stap omdat eerlijk gezegd alles wat het vereist is minder werk te doen. En dat is niet moeilijk voor de meeste mensen om op te nemen.

En zeg dat ik klaar ben om naar de volgende stap te gaan, als ik dat gedaan heb, en dat ik gefascineerd ben en verleid word door dit idee niet noodzakelijkerwijs klaar om mijn gazon volledig te doden, maar naar de volgende stap. Wat zou een volgende stap zijn die ik zou kunnen nemen in die gradiënten van ecologie die je beschreef?.

Dus je hebt een paar verschillende opties, maar ik denk dat de standaard volgende stap is om te kijken naar een aantal van de ecologisch gevoelige gazon alternatieven die er zijn. Sommige van de gebruikelijke zijn dingen zoals witte klaver, of er is een verscheidenheid van verschillende producten die gaan onder de naam, eco-lawn, eco-gras, laag maaien, of geen-maai gras. Youll vinden een verscheidenheid van verschillende opties die er zijn. En dit zijn meestal een mix van langzaam groeiende fescues. Er zijn waarschijnlijk een paar inboorlingen gemengd in, maar voor het grootste deel, dit zijn niet-native mixen.

En wat deze kunnen bieden voor ons is een gazon dat kan verminderen dat onderhoud aanzienlijk meer. Tot het punt waar zodra ze zijn gevestigd, je meestal maait dit een keer, misschien twee keer per seizoen. Dus standaard gazon praktijken, ten minste 6 centimeter goede top grond. In het geval van al deze lage maaien of geen-maaien, je eigenlijk zaait het in wat je bodem zijn, en het zal in orde zijn.

En dan weer, eenmaal gevestigd, is er geen noodzaak om ooit te bemesten, en maaien is zeer minimaal. Dus het vermindert sterk de input die in een traditioneel gazon zou gaan.

En de toegevoegde bonus aan deze, in vergelijking met de inboorlingen die ik denk goed te krijgen in een beetje, is dat ze gemakkelijk beschikbaar zijn. En ze komen allemaal met een goede set instructies. En als je die instructies opvolgt, zul je slagen. En er is zeker iets te zeggen voor dat.

Maar je zei, gezaaid in de grond. En dus donut ik over zaad mijn bestaande gazon om dit te bereiken.

Ik heb geprobeerd dit vele malen, gewoon het gooien van zaad in het gazon, en je zult zien een aantal nieuwe planten komen, maar je gaat niet echt, in een realistisch tijdsbestek en op een realistisch niveau, je gaat niet om een gazon te bekeren zonder eerst nuling dat gazon in een of andere mate. En er is een verscheidenheid van verschillende manieren om dat te doen.

En misschien kunnen we erover praten, omdat ik je een verstoppertje ken.

je zult dingen moeten verstikken of zeilen, verstikken met verschillende dingen. En misschien kunnen we daar over praten. Maar eerst, in termen van deze no-mow, low-mow, eco-lawn, een paar bronnen misschien voor waar ik zou kunnen kijken om te zien hoe die producten zijn als dat.

Er is een bedrijf in het noorden van ons in Canada gebeld.

Ik heb ook gewerkt met, ik weet dat beide.

Ze worden allemaal door elkaar gebruikt. En dan kunt u uw standaard witte klaver vinden op ongeveer elke organisatie.

is waar ik de neiging om de mijne te kopen wanneer ik heb gewerkt met dat.

Er is ook een micro-clover daar, die ik nog niet heb gewerkt met mezelf, die zogenaamd korter, schattiger en meer sierlijk. Ik heb gemengde recensies gehoord over die ene. Maar ik zou graag willen dat iedereen om het te proberen en vertel me hoe het ging voor hen.

En gewoon belangrijk, we noemden net een paar bronnen, en ik kan links geven naar degenen met het transcript van de show. Maar regionaal passend is het andere ding. En dus als die dont hebben mixen die goed zijn voor waar je bent. Het kan niet alle dingen zijn naar alle plaatsen in de wereld in een catalogus meestal.

Ik bedoel, ik ben een Noordoosterling en mijn bronnen hebben de neiging om noordoosten te leunen. Mijn specifieke plantkennis is Noordoost-gebaseerd. En dat betekent dat als je me vraagt over bronnen in Californië of Arizona, ik eerlijk gezegd geen goed antwoord voor je heb. En dat wanneer je je lokale experts wilt bereiken en een gevoel van lokale kennis wilt krijgen is extreem waardevol voor een verscheidenheid van verschillende doeleinden, maar vooral hiervoor.

[Native plant organisations are a good place to start.

North American Native Plant Society has links.

En bijvoorbeeld, voordat je werkte bij Norcross, je werkte een aantal jaren aan wat was de voormalige New England Wild Flower Society, nu Native Plant Trust in New England. En Ill geven met het transcript, opnieuw, een link naar.

entiteiten, non-profitorganisaties zoals dat overal in het land en in alle Canadese provincies om lokaal onderzoek te doen dat je kunt krijgen van een non-profit organisatie, de aanbevelingen van bronnen in je gebied.

Dus terug naar een aantal van deze mogelijkheden. Dus ik kon nul uit en overwegen een van deze weliswaar non-native, maar gemakkelijker te beheren en meer gunstig en minder maaien nodig, enz. En wat kon ik anders doen als een volgende niveau?

De eco-weiden, hun echte claim op roem is dat de hoeveelheid schade die werd gedaan in het traditionele gazon is nu een beetje nalatig, waren het verliezen van dat hoge input niveau. Maar het nog steeds niet echt bouwen van een gezond ecosysteem. Het doet niet echt veel specifiek. En dat waar het volgende niveau echt begint.

En dat is wanneer je begint te werken met de inheemse soorten. En er is een heleboel verschillende manieren om dit te doen, maar ik denk dat de volgende overgang zou zijn om te kijken naar een inheemse gazon alternatief. Dus waren nog niet na te denken over alleen een nieuw bos of een weide of een nieuwe tuin. Waren eigenlijk denken, Ik wil een gazon van een soort dat gemaakt van inheemse soorten.

Mijn persoonlijke favoriet moet de wilde aardbeien zijn.

Ik hou van het idee van een aardbei gazon. Ik hield eigenlijk van het idee van een aardbei gazon voordat ik besefte dat we een inheemse aardbei die echt goed werkt voor dit. En het feit dat de geteelde aardbei, eerlijk gezegd, het is een mooie plant, maar het gaat niet werken voor gazon doeleinden.

heeft het voordeel dat hij een zeer krachtige kweker is en zeer verdorven is. Dit is een gazon dat kan worden bewandeld, dat kan worden ingegraven, dat kan worden gemanipuleerd en dat kan omgaan met geen maaien en geen meststof en geen besproeiing eenmaal vastgesteld.

En het grote voordeel wanneer je in het inheemse spectrum is opeens, youre niet alleen het verminderen van al die ingangen van de vorige gazons, maar je nu het bouwen van een ecosysteem. Het kan niet zo rijk als een diverse weide met 40 soorten. Een aardbei gazon is vrij veel aardbeien. Maar die aardbeien bieden een enorme hoeveelheid habitat, veel meer dan de meeste mensen beseffen.

Wanneer je begint te kijken naar de lijst van soorten die grote hoeveelheden habitat bieden, vooral in mijn gebied, realiseer je je dat aardbeien nummer 2 op de lijst staan wanneer je specifiek naar de kruidachtige planten kijkt. Goldenrods staan bovenaan de lijst, en wilde aardbeien zijn nummer twee. Ze ondersteunen ongeveer 87 verschillende soorten Lepidoptera in de regio New England. En dat is een zeer respectabel aantal. Dat is meer vlinders en motten dan de meeste planten die we bestuivers planten noemen en zetten in bestuiverstuinen.

En het kreeg het voordeel van hen voeden ons, en andere wilde dieren ook, met de aardbeien die later komen in het seizoen. En wie houdt niet van een aardbei.

En zo dat is als een bodembedekking. We zeggen inheemse gazon, maar het zal niet precies zoals ons gras zijn. Dit is een iets ander ding. Maar zijn laag in een bodemverdieping manier. Elke andere planten die u experimenteert met of in het bijzonder leuk?.

Ik bedoel, als je een gazon wilt dat er nog meer uitziet als een traditioneel gazon, zoals in een grasachtige plant, mijn volgende bezoek is een plant genaamd.

Voor mijn ogen, en eerlijk gezegd iedereen ogen, het ziet er gewoon als een gras.

Dus als je de interesse in een soort van een inheemse gazon, maar nog steeds wil dat het eruit ziet als dat gazon, dit is een echt goede optie voor u. En het kreeg een aantal overeenkomsten met.

Veel mensen willen deze één keer maaien tijdens het seizoen, om het korter te houden dan de waarschijnlijk 5 tot 6 centimeter gaat er boven uit. En het leuke eraan is dat het zet al zijn groei in tijdens de lente en in de vroege zomer. Dus als je dit raakt met de maaier, Ik ga zeggen ergens rond half juni, dan zal het blijven die gemaaid hoogte voor de rest van het seizoen. En dus je kunt zelfs houden het kort met nog een minimale hoeveelheid maaien.

Dus, we kunnen uitwisselen, we kunnen weer van het gazon afkomen, we moeten het gazon er niet uit halen om dit te doen, want ik neem aan dat dit geen dingen zijn die ik kan doen vanuit zaad, zoals die andere eco-lawn suggesties die je had, maar dat ik nog steeds een leeg canvas moet hebben. En dan gebruik ik wat? Plugs, landschapspluggen, kleine kleine planten die ik moet bestellen om dit te doen, en het gaat langer duren voordat ze groeien in?.

Ja, dat is ik denk dat een van de huidige tenminste, Ik hoop dat dit verandert, maar het is een van de huidige nadelen van deze inboorlingen die besproken over de vorige gradiënt in de niet-natives. Dus met onze inboorlingen, je kunt niet naar de hardware winkel gaan en kopen een grote zak van.

En zelfs als het beschikbaar zou zijn, zou het waarschijnlijk niet goed werken. Het zal een moeilijke worden om te groeien uit zaad.

Dus je op zoek naar stekkers op te halen, of als je geluk genoeg om rond een plek die kan doen blote-root divisies, kunt u kopen bare-root divisies.

Maar het leidt mij ook naar mijn volgende aanbeveling, waar je al op zinspeelde, wat in vele gevallen is, proberend om heel het varken te gaan en je hele gazon te doden en een heel nieuw begin te maken, zeg.

of aardbei gazon van nul is veel werk.

En het mooie aan deze planten, in het bijzonder de.

waar het over ging is dat dit koloniserende planten zijn. Dus als je begint met een klein gedeelte te zeggen en dat gevestigd te krijgen, nou zeg met wilde aardbeien, het volgende seizoen, wanneer dat gebied is gevestigd, kun je dan nul uit een nieuw deel van je gazon gaan, en gewoon wat planten uit die vorige sectie halen, zet het over naar de nieuwe sectie. En de nieuwe zal ook beginnen in te vullen.

En dit stelt u in staat om dingen aan te pakken op een spot-by-spot-basis. Het betekent dat de baan is veel minder ontmoedigend dan proberen om het hele gazon in een keer te doen. En het is een geweldige manier om wat geld te besparen en wat tijd te besparen. Het kopen van pluggen is altijd duurder dan het kopen van een zak zaad. En het gaat meer geld te nemen. En dus in staat om springen kikker is een echt leuke manier om te gaan over dit.

Dus, om je voor te bereiden, en ik weet in het New York Times verhaal, je besprak hoe jij en je vrouw bij je relatief nieuwe thuis project, je probeert te nul wat vinca, niet alleen een gazon, maar een of andere vinca die kwam met de plaats. En ik weet, zoals ik net een paar keer zei, verstikken is je favoriete voorbereidende methode, in tegenstelling tot chemische herbiciden of wat dan ook. Vertel ons snel, wat is dat, als ik een klein gebied van Pennsylvania sedge of.

Als ik dat wil doen, hoe krijg ik de voorbereiding gedaan?.

Dus wat ik doe is als ik een gebied dat hoge planten, hoog gazon, wat dan ook, Ik ga naar binnen met de maaier, en ik ga om het allemaal te maaien. En in dit geval, ik maai zo laag als ik kan, en ik laat al dat gesneden materiaal recht op zijn plaats.

Dan bedek ik dat allemaal met wat karton. En je kunt gaan met alleen de willekeurige stukjes dozen en spullen die je ophaalt uit de lokale hardware winkel, of waar dan ook. Of als je wilt stroomlijnen en het niet erg vinden om een beetje geld uit te geven, kun je gaan kopen een product dat ik krijg lokaal heet.

Ik weet dat er een heleboel andere zijn. En wat het is een rol karton dat meestal schilders gebruiken om vloeroppervlakken te beschermen wanneer ze schilderen, bijvoorbeeld plafonds of muren. En dit is een volledig biologisch afbreekbaar product dat ik zal neerleggen in dit nu gemaaid gebied. En dan begin ik het te bedekken met spullen. Je merkt de specificiteit daar.

Vaak voor mij is het een combinatie van houtsnippers en compost. Maar ik ken mensen die bladmateriaal hebben gebruikt, of het nu versnipperd of ongeschoren is. In dit geval kun je compost gebruiken.

Het enige wat ik echt niet zou aanbevelen is je typische schors mulch. Het gaat waarschijnlijk niet goed voor dit. Maar het leuke is dat houtsnippers eerlijk gezegd vrij gemakkelijk in handen te krijgen zijn. En ze zijn een stuk makkelijker te verplaatsen dan compost. Gewicht-wise, ze zijn veel gemakkelijker om mee te werken. Dus houtchips is meestal mijn aanbevolen go-to voor de meeste mensen.

En dus je zet dit op de barrière, het karton of de Ram Board, en dit wordt dan Ben je dan meteen pluggen in uw baby planten of wat?.

Dit is waar je krijgt om te beslissen hoe je wilt om het te doen voor jezelf. In de meeste gevallen, ja, ik heb de neiging om recht in te sluiten. En in dat geval, Ik wil ervoor zorgen dat mijn topping laag, de hout-chip laag, gaat hebben, zeg maar, wat compost gemengd in. Of vaker dan niet, als beschikbaar, Ill zelfs gooien een laagje topsoil op de top van mijn hout chips achteraf.

En tegen de tijd dat die in die bovenlaag vullen en beginnen te wortelen in de houtsnippers hieronder, is het karton eronder begonnen te ontbinden, het gras eronder is verstikt... en ze kunnen dan gewoon naar beneden runnen en opstijgen.

En je zult vaak merken dat dat eerste seizoen, ze langzaam invallen, maar ze doen nog geen ton. En dan tegen het volgende seizoen, ineens opstijgen ze. En wat je ziet gebeuren is dat je ze voorbij die nu ontleed kartonnen laag ziet komen, en echt wortelend in de bodem eronder.

De andere optie is om gewoon neer te leggen uw houtsnippers en laat het zijn. Als je, zeg, doe dit in de lente, dan is je meestal klaar om te planten in de herfst. Of je kunt dit doen in de herfst en plant de volgende lente, en geef jezelf de tijd om hieraan te werken.

En dus heb ik een miljoen andere vragen, natuurlijk. Een van de andere dingen die we kunnen doen wanneer waren in dat eerste niveau, met maaien op een hogere hoogte en zo voort, en water geven minder en niet met behulp van chemicaliën, kunnen we ook meer onkruid tolerantie. En ik gebruik onkruid in citaten omdat er veel grote dingen die kunnen komen en bloeien. Dus we kunnen meer tolerantie van die. Ik wilde gewoon om ervoor te zorgen dat we wees dat uit.

En dan wilde ik gewoon de laatste paar minuten nemen om naar te vragen.

En ik weet dat je er erg enthousiast over. En ik denk dat mensen kunnen komen en bezoeken. Je hebt paden en allerlei dingen gaande, ja?.

Alsjeblieft kom ons bezoeken bij Norcross. Dus we zijn gecentreerd in Wales, Massachusetts. We hebben iets meer dan 8.000 hectare aan onze naam over de hele schaal, inclusief een 75-acre sectie die open is voor het publiek zes dagen per week, maandag tot en met zaterdag.

[Een spoor bij Norcross; Norcross Wildlife Foundation foto.

En als je binnenkomt, zie je een aantal historische gazons ter plaatse die allemaal worden beoordeeld op dit moment in termen van, waarom zijn ze er? Wat doen ze voor ons? Wat kunnen of moeten ze zijn? En elk van die is het krijgen van een beetje een andere behandeling. Je zult wat aardbei gazons zien, je zult zien sommige zelfgenezing gazons.

waar we vandaag geen tijd over hebben om over te praten.

En dan zul je andere gebieden zien die nog tot op zekere hoogte of een ander gazon zijn met viooltjes en blues en diverse andere gazon onkruid dat ik eerlijk gezegd veel mooier vind dan gazons hoe dan ook, die op deze gebieden worden aangemoedigd.

En dan is het volledige spectrum andere gebieden waar het gazon wordt omgezet in iets dat echt niet gazon meer is. Of het nu een weide of een bos of je naam. Soms hoeft het gazon niet echt een gazon te zijn. En dan zijn je opties echt open.

En wat kan ik me veroorloven om te doen? En wat is beheersbaar? En al deze factoren op grotere schaal daar bij Norcross.

We hebben het, denk ik, voordeel en nadeel van het hebben van veel grasvelden te overwegen en te werken met. Dus, we hebben de mogelijkheid om echt een beetje van alles te doen daar.

Voor de meeste mensen, je hebt je voortuin en je kunt kiezen een van deze en gaan met het. Maar we hebben veel om mee te werken. En we hebben ook veel oude weiden, die niet helemaal hetzelfde als een gazon, maar er is veel overeenkomsten. En dus het denken is zeer vergelijkbaar.

[Above, at Norcross; photo from Norcross Wildlife Foundation.

En Dan Wilder, ik hoop dat goed praten snel. En ik waardeer het dat je me helpt met.

Het heeft nog meer informatie over een aantal van deze specifieke aspecten. En zoals ik al zei, ik hoop goed praten binnenkort.

Het is altijd een genoegen om met je te praten. Ik hou van het kijken naar het werk dat je doet. En ja, laten we dit opnieuw doen, 10, 20, 30 meer keer.

Foto's behalve zoals opgemerkt door Dan Jaffe Wilder, gebruikt met toestemming.

ongebruikelijke inheemse vruchten te groeien, met hortus arboretum.

Mijn kleine gazon is bijna geheel bedekt met dikke mos, en ik ben van plan om een selectief herbicide te gebruiken om het gras te doden en in plaats daarvan de mos te laten zien. Mos is zo'n mooi alternatief!.

Kleine wilde bloemen afgewisseld met mos is een grote optie deel van mijn gazon is gewoon dat. De wilde bloemen opgedoken op hun eigen.

Margaret: hoe kies je elke week zulke actuele onderwerpen! Een voortuin heeft een bodembedekking nodig waar de wilde aardbeien in zouden moeten werken. Onze voortuin is tweederde mulch. Geen gras, alleen mulch en enkele struiken en tuinen. Dit jaar hebben we driekwart van het gras in de achtertuin genomen en vervangen door tuinen en breker prima. Er is net genoeg gras voor de honden om in te liggen en tuinen voor mij. De bomen zorgen voor schaduw zodat het grind niet heet is.

Ik heb verstikt grote zwaden van mijn gazon sinds we kochten dit huis 7 jaar geleden. We leven in een zeer chemische gazon cultuur gemeenschap. Gelukkig zijn er geen regels over gazon zorg al. Ik hou van het idee van wilde aardbeien en zal van plan om nog meer gazon te snijden op deze manier volgende lente, of eerder.

Ik vroeg me af welke andere lage telers goed zouden mengen en niet uit concurreren met de aardbeien?.

Ik plantte wilde aardbei (waar ik tuin in Central Arkansas) in 2016, en ik zou actief ontmoedigen suburbane huiseigenaren (in deze delen) van het planten als een gazon substituut. In Central Arkansas dit is extreem agressief (en moeilijk om te bevatten of te verwijderen eenmaal gevestigd); het ook een beetje van een gangly onhandige plant, tenzij de periodiek gekapt of gemaaid; en het kan smother andere laaggroeiende planten (zoals sedges, phloxen, enz.) Als je had veel land dat je wilde verbeteren voor wilde dieren, een plek waar deze didn niet nodig om netjes of netjes te kijken en kon gaan over de plaats, het zou echt een goede optie zijn. (Zijn extreem taai en kan arme grond nemen met weinig tot geen extra baby's).

Centraal Arkansas is buiten het gebied waar de meeste eco gazon mixen goed werken en we kunnen te veel water krijgen voor dingen die in Texas op de markt worden gebracht. Als u zeer goede drainage, kunt u in staat zijn om uit te trekken Habiturf (van LBJ). Sedges kan een goede optie zijn (met name als je deelschaduw/schaduw hebt). In de volle zon kunt u proberen Carex texensis of Carex retroflexa (als u ze kunt vinden).

Ik plantte een aardbei gazon voordat het was cool en ik hou van het. De wilde aardbei portie eigenlijk zelf geplant, en we voegden 6 rassen van geteelde aardbeien- 3 Alpen en 3 grotere types. Ik ben verward over waarom Dan denkt geteelde aardbeien niet goed werken voor dit doel. Tenminste hier (Hudson Valley NY) ze werken prima.

Ik hou van Carex, maar jongen is het glad! Het groeit wild hier op mijn eigendom in Grand Forks BC.

Interessant! Ik heb aangemoedigd wilde aardbei te verspreiden onder een bosbessen patch die aanvankelijk werd ontkruid door verstikt met karton en houtchips. Alle soorten wilde bloemen zijn verschenen, maar de belangrijkste plant is Potentilla / Cinquefoil, dat is zo veel als de aardbei behalve gele bloemen, en natuurlijk geen bessen voor de beestjes.

Toen ik woonde in de Oost-Baai van San Francisco, het eerste wat ik deed was scheuren van het gazon en het om te zetten in succulenten, vruchtdragende bomen, en andere lage-water, droogte-tolerante soorten. Geen gazon meer te snijden / water of te onderhouden. Ik ben van plan om delen van mijn gazon hier in mijn westelijke N om te hakken. Sommige zal ik verlaten voor onze hond en voor ons gebruik, maar andere gebieden zal makkelijker zijn om gewoon te vertrekken als ons onkruid gazon. Ik ben van plan om mijn buurman helpen me (met zijn boerderij tractor) tot een deel van het gazon zodat ik kan zaaien met wilde bloemen ergens deze zomer of vroege herfst. Veel van de bestaande gazon is omgezet in bloembedden, boomgaard, veggie tuin, kippenkop en pen, en meer bloembedden zijn gepland over de tijd, zodat er minder en minder te maaien. Dat is het plan en de droom!

een meer ecologische benadering van gazon, met dan wilder.

Bedankt Margaret voor het delen van dit met ons, vooral mij!.

Toen ik kocht mijn huis bijna 2 jaar geleden was het zeer overgroeid met gif Ivy, Virginia kruiper, roos van Sharon, vinca, pachysandra, trompet wijnstok, zomer zoete clematis slechts een wirwar van groen- geen chemicaliën of pesticiden- gewoon zo vaak besteed aan het uittrekken van wijnstokken en vervolgens gebruikt hout chips 4-5 inch dik om grond te bedekken hard werken om het meestal inheemse verminderen van het grasgebied te zien, planten inheemse bomen, en het vinden van inheemse planten voor schaduw en volle zon ~ vogelhuizen, feeders en water brengen veel vogels en insecten zeer blij om zijn populaire idee te horen en vooruit te kijken naar het zien minder steriele smarag groene lawns!

], en was verbaasd dat er geen discussie was over het analyseren van de wat, waar, wanneer, hoe en waarom van gazons. Het is uiterst belangrijk om te overwegen wat gazons zijn (of niet) gebruikt voor het maken van deze beslissingen. Kaart van wat je behoeften zijn, en dan hoeveel van uw gazon wordt NIET gebruikt voor een van die behoeften. Je moet zeker een manier om te komen van plaats naar plaats, en de meeste van ons zijn (onverklaarbaar) angstig van de bush, dus paden. Als je een baby of een pup hebt, je hebt een veilige plek nodig zonder giftige planten (totdat je ze leert om ze niet te eten). Als je een tiener hebt die een plaats nodig heeft om football te beoefenen, moet het dan echt thuis gebeuren? Of is er een steriele community lawn op loopafstand? Er moet zijn wat ik landingskussens noemen. Plaatsen waar een picknicktafel zou kunnen zijn, een plaats waar mensen begroeten of gewoon een stoel sturen, bijvoorbeeld.

Op hoe, dit is de basis van het programma en was zeer interessant, gezien het feit dat ik jaar 4 in een kan maak ik mijn gazon inheemse project. Ik deed niet een volledige moord op het gazon, en wou dat ik had (maar moet proberen een om zeker te zijn). Ik besloot dat de inheemse grassen en vorbs we vonden in weiden toen ik een kind waar ik was na en dat de genetische voorraad van wat was hier allang lokaal en nam 12.000 jaar om te evolueren was belangrijk.

Wat ik heb geleerd is dat gazon grassen, en klaver zijn complete vijanden van onze inheemse soorten (haargrassen die vormen klonters). De witte klaver, in de laatste 10 jaar is verhuisd naar vele ecologische niches, samen met paardenbloemen, harige bittercress, en andere Europese onkruid dat mensen zijn aangemoedigd om te verspreiden door blazen de paardenbloemen (die echt ongeveer 30 soorten met vergelijkbare bloemen sommige, zoals de herfst paardenbloem (Scorzoneroides herfstalis), en hawkweeds (Hieracium en Pilosella) en No Mow May (beide ideeën werden ontwikkeld in Europa en dont noodzakelijkerwijs helpen ons hier, maar DO stimuleren Europese inheemse planten die hier zijn met nul predators om ze in check je worden de enige predator. Deze planten volledig verwijden de inheemse grassen, en hebben zaden gemakkelijk gedragen op schoenen en banden. De volgende keer loop je je je favoriete pad, kijken we naar de sporen die we de meeste Europese recht we de meeste tijd hebben.

In mijn strijd om de haargrassen te beschermen (neat little varens, mossen, borstels, en sedges) heb ik geleerd hoeveel vogels gebruik maken van de fijne bladeloze grassen om nesten te bouwen, hoe het groeit hand-in-hand met mossen die het een heerlijke zachte en koele plek om te zitten, hoe het isoleert de grond in de winter waardoor insecten een plek om te zijn, hoe het groeit vaak in combinatie met keuze paddestoelen en wilde bloemen zoals blauwe ogen grassen, viooltjes, de hierboven genoemde wilde aardbei, kruid robert, kleine asterren, enz. LOT insecten gebruiken het voor cocons, om te eten, om te jagen. Amfibieën houden van de 1 hoogte (2.

Ik spendeer steeds meer tijd het verdedigen van natuurlijke gebieden tegen klaversit is een zeer permanente plant en moeilijk om zich te ontdoen van het speelt NIET met anderen en bloeit slechts een keer per jaar voor een korte tijd het zaden overal. We begrijpen niet de vele manieren geëvolueerde wilde dieren gebruikt geëvolueerde planten zoek aub inheemse planten antwoorden. Elimineer de niet-native onkruid, en de ronde-up resistente golfbaan gazon grassen die zijn ontworpen om alles uit te knijpen en verspreid door stolonsdat zaad en dan doen dat in meer natuurlijke gebieden. Wanneer Agrostis stolonifera arriveerde hier, het in principe heeft gehandeld als groen wildvuur, niet alleen het bedekken van het oppervlak, maar veranderen van de bodemstructuur (lang met de klavers en hawkweeds) wat betekent dat ik meer en meer gebieden zien waar inheemse grassen etc. kunnen niet langer concurreren in hun eigen huizen.

Het Antropoceen gaat over onze onachtzaamheid/zelfzucht in onze achtertuinen zoveel als industrie, pesticiden, etc. Het gaat over het niet begrijpen van habitat behoeften en transformeren van alles volledig zodat we onze voeten niet nat maken met dauw in de ochtend, of worden geschrokken door een insect, kikker, of slang? Ik kan je vertellen dat de vreugde van het hebben van leven terugkeer is alle moeite waard geweest en ik heb zo veel geleerd.

Nog een tip als je gaat gaan inheemse planten, onderzoek hoe te beperken / beperken verlichting's nachts dit verandert het geëvolueerde leven van de wereld op zijn hoofd omdat de maan is het enige natuurlijke licht in de nacht en het creëren van mini manen overal waar gefascineerde / verwarde motten (12, 500 soorten of zo in N. Amerika) gaan slaan zichzelf ter dood in plaats van paren, wat betekent dat er weinig voedsel voor nestelen vogels zal zijn. Als een algemene bevolking moeten we beginnen te begrijpen deze dingen omdat hoe langer we wachten om betrokken te raken en beginnen terug te zetten wat de rest van de wereld nodig heeft, hoe moeilijker het zal zijn.

Dank u voor het delen van uw ervaring en opmerkingen. Uw suggesties en deze podcast zal me dichter bij de resultaten die ik probeer te bereiken.

Een goede bron voor gazon alternatieven in de Stille Oceaan NW is Fleur de Lawn ik denk dat gebaseerd uit Portland, OR.

Ik hou van deze ideeën in de podcast, maar de Carex vooral zal verleiden tot de baziljoenen konijnen die zijn binnengevallen hele gemeenschappen waar ik woon.

Wat een mooi idee! Ik heb geen gazon, maar niets georganiseerd, hetzij, hebben een boerderij. Er zijn tientallen, misschien honderden, vrijwilligers voor mij om te leren en te beslissen of te stimuleren. Mijn huidige favoriet is witte klaver.

Geweldige, geweldige ideeën voor een thuis gazon, maar die heeft gewerkt met een Condo Association om een paar te converteren op het bord om minder gazon en meer grondbedekking te denken? Zo'n bergopslag in onze Ocean View, DE appartement ontwikkeling. Ik bedoel ze nog steeds doen HARD PRUNING wanneer en als ze voelen als het met geen betrekking tot de struiken behoeften! Elke links of advies die ik van harte welkom als ik ben in het Landschap Comité vertegenwoordig de natuurlijke manier van tuinieren.

Ik zie geen informatie over waar te krijgen Fragaria virginiana. Is het ergens geplaatst en Ik zie het niet?.

Verpleeghuizen die kleine inheemse planten zoals Prairie Moon Nursery en Prairie Nursery verkopen meestal bieden het.

Mijn keuzes van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

herdenkend het gazon, met ecologische horticulturist dan wilder.

onkruid oorlogen: haag gebonden weed en gevlekte spring.

het nemen van de inventaris van inheemse planten, met natuur dient Wesley knapp.

ongebruikelijke inheemse vruchten te groeien, met hortus arboretum.

wat onkruid is het? het zetten van namen aan vervelende planten.

knoflookgezichten: uit de tuin, op het menu.

de lastige kwestie van wanneer te oogsten knoflook.

het kweken van aardappelen organisch: wanneer en hoe te planten, heuvel en oogst.

mijn laatste opdracht: een serie in de New York tijden.

Zaad-gevulde hout papaverpads aka celandine poppy ak.

Fragility, impermanenceDit zijn de gedachten o.

Een passend welkom op de eerste dag van de winter: Need.

Gegeven de keuze tussen zittend in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in the.

Klik hier voor informatie over de favorieten hierboven.

Als Amazon Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

draaien gazons in weiden, met ossen wormen.

Een NIEUW BOEK kwam mijn weg onlangs met een titel die net zei het allemaal. Lawns Into Meadows is hoe het heet, en zijn auteur.

hoe om bollen creatief te planten, met chanticleers jonthan wright.

ITS BULB-PLANTING SEASON of nauwkeuriger, moet ik zeggen de geofyte-planting seizoen, omdat niet alle slapende opslag organen verkocht in bollen catalogi zijn eigenlijk bollen.

THINK 3-D, SAYS DOUG TALLAMY, co-auteur van The Living Landscape, en in feite misschien 4D, want door het ontwerpen van uw landschap in alle drie dimensies.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

Ik WITSTE een ZOOM lezing de andere dag die echt in woorden een heleboel van de manieren waarop mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudden de manier waarop ik de tuinbouw beoefenen van de voorjaarsopruiming, recht op de laatste karretje van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur van tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat het beheer van 85 hectare diverse parkland met een centrale focus op het creëren van habitats van bossen, wetlands, en weiden om grond te bouwen en ondersteunen vogels, vlinders, en andere organismen.]

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

ongebruikelijke inheemse vruchten te groeien, met hortus arboretum.

heroverwegen het gazon, met ecologische horticulturist dan wilder.

Begin uw zoekopdracht hierboven te typen en druk op terugkeer om te zoeken.

Bloeiperiode, bloei, hoogte en winterhardheid Pampasgras - Cortaderia selloana.

000+ vaste planten, struiken, klimplanten, hagen, enz.

name cortadera, meaning cutter, in reference to its. De plant beslist niet voor de winter terugknippen. Antwoord door: Lieuwe Miedema op 17 jul. We zitten te denken aan 12x de C5 = 23 cm te planten met een 0.

Staat hij op een zonnige plek? En is hij in de winter tegen de vorst beschermd?.

Hallo ik wil de rand naast het looppad richting voordeur vullen met pampasgras. Kant-en-klare borderpakket(ten) en Pampasgras combineren. Borderpakket siergras schaduwplanten - Groenblijvende siergrassen. Pampasgras (Cortaderia selloana 'Senior'). U hoeft niet perse thuis te zijn tijdens de bezorging, indien de betaling reeds heeft plaatsgevonden kunnen wij uw planten op een door u aangegeven plek neerzetten. Het is een opvallende plant in uw tuin. We willen ze in 1 rechte lijn gaan planten. In order to control disturbance, applying mulch to exposed bare ground to smother seeds and prevent germination can be done. Ik zou niet meer dan 2 stuks planten op 75 cm breedte.

Doordat u haar snoeit zullen nieuwe bladeren / scheuten minder snel beschadigen.

Let er op dat het gras daarna akelig scherp kan zijn. Met een C10 pot heeft u al pluimen in het eerste jaar, met een C20 pot heeft u meer pluimen omdat de plant al wat ouder is. De grootste maat pampasgras is 1 stuk voldoende per m2. Hou er wel rekening mee dat deze planten wel wat ruimte nodig hebben.

 tuin of tuinborder mee te vullen.

Pampas grass is fast-growing and can form large masses along the roads, cliffs, riverbanks, and open areas that have been disturbed by human activities or natural disturbances.

Er zijn vrouwelijke en mannelijke planten. Several media outlets reported that it was planted by some couples who practise. Met een C10 pot heeft u al pluimen in het eerste jaar, met een C20 pot heeft u meer pluimen omdat de plant al wat ouder is. Cortaderia selloana (pampasgras) wordt in het vroege voorjaar flink teruggesnoeid. Hoewel wij hierin geen expert zijn, lijkt het ons niet raadzaam om hiervan te eten. Antwoord door: Lilian Korteweg op 25 mrt. Welke maat pot kan ik het beste nemen en hoeveel heb ik er nodig? Graag wil ik er dit jaar al pluimen in. Wilt u het sneller vol hebben dan zou u er 2 per m2 kunnen aanplanten en de potten iets van elkaar kunnen laten verspringen zodat het niet een recht rijtje wordt (dat staat iets natuurlijk, maar u kunt uiteraard ook voor een lijn kiezen).

Deze tuinplant heeft een opvallende vorm die gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn in uw tuin.

De bloeiwijze van mannelijke planten pampasgras is stijver en grauw of rozeachtig van kleur. Maar er zouden bij goed uitgegroeide planten bloempluimen moeten verschijnen. "Long-term shoot regeneration from pampas grass (Cortaderia selloana Schult. Naast het ontwerpen van borders bezorgen wij ook plantensets in heel Nederland en Vlaanderen.

-like leaves may cause physical harm to the birds who feed off of it.

Daarom zijn er steeds verrassingen mogelijk. Aan het einde van de winter kun je pampasgras tot 30 centimeter boven de grond afknippen. Kiest u voor een kleine maat, dan zou u er 3 per m2 kunnen planten om meteen al wat volume te hebben. are available, of which the following have gained the. Volgend jaar zullen ze harder gaan groeien.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cortaderia selloana

Dat betekent dat er zowel vrouwelijke- als mannelijke planten zijn.

De planten hebben in de pot een goed wortelgestel ontwikkeld en slaan hierdoor gegarandeerd aan in uw tuin.

Beginning January 12, 2016, only the most current version of Internet Explorer available for a supported operating system will receive technical supports and security updates. Borderpakket siergras - Zon & Halfschaduw - Hoge siergrassen met schitterend winterbeeld - Pakket B. Antwoord door: Lilian Korteweg op 25 mei 2021 10:04. Cortaderia selloana (Pampas Grass, Uruguayan pampas grass) | North Carolina Extension Gardener Plant Toolbox. The grass tends to congregate into tussocks, or clumps of grass. DCM Vivimus universeel aanplantgrond 60 liter zak. Ze vormen zware pollen, opgebouwd uit ruwe bladeren.

Van de grotere maten volstaan 2 stuks.

Als u nu aanplant (in juni), steekt de plant eerst energie in wortelen, daarna in groei en bloei. Het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Ook wel bekend als de 'Pumila'(Pampasgras). Pampasgras (Cortaderia Selloana) zijn snelgroeiende. U zou vervolgens 4-6 planten kunnen planten voor 4 meter (uitgangspunt voor groter volwassen exemplaar is 1 per meter). Uiteindelijk worden dit grote siergrassen.

Bij kleinere maten kan het zijn dat u een tot twee jaar moet wachten.

Bladplanten die zo hoog worden dat ze in de zomer omvallen, kunt u voor de langste dag (21 juni) voor de helft afknippen, waardoor de plant bossiger zal groeien. Soil disturbance that creates bare ground can promote invasion, so it is essential to minimize disturbance or provide competition to seedlings. Creative Commons Attribution-ShareAlike License 3. Borderpakketten - Half schaduw / half zon. in mild-winter areas of North America. Het klinkt daarnaast als diepe schaduw van een muur en dus een vrij donkere plek. Siergras borderpakket - Schaduwplanten - Laagblijvende siergrassen.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen