Recente kookboeken om te genieten (en te winnen!), met ali stafford - a way to garden

recente kookboeken om te genieten (en te winnen!), met ali stafford - A Way To Garden.

'horticultureel how-to en woo-woo'. Margaret kakkerlak, hoofd tuinman.

recente kookboeken om te genieten (en te winnen!), met ali stafford.

ID die je kunt krijgen, of geven, een kookboek of twee voor een vakantie cadeau? Nou, hopelijk kunt u ruimte maken op de plank voor een ander paar goede degenen. Onze deskundige gidsen die browsen en koken van de nieuwste gewas is Alexandra Stafford, aka Ali, die heeft een aantal goede dingen om te delen perfecte voeder voor een andere januari van het plakken dicht bij huis als ik weet dat een heleboel van ons weer met koken als een van onze belangrijkstestays van comfort en creativiteit.

Ali Stafford, auteur van het essentiële kookboek.

is hier om enkele van de recente cookbook titels die ze vindt onweerstaanbaar te markeren. Ze variëren van onderwerpen zoals het koken van meer plantaardige-gerichte maaltijden, tot creatief gebruik van granen, en ja, nog meer ideeën voor heerlijke koekjes.

Giveaways! Ik geef weg twee van de kookboeken die we besproken, en Ali geeft weg een lidmaatschap in het semester van mijn.

Enter om te winnen door commentaar in de doos onderaan de pagina en klik dan over naar haar kant en doe hetzelfde om uw kansen te verdubbelen.

groenten, granen & zelfs cookies: nieuwe kookboeken, met ali stafford.

com/podcast-player/26655/laatste-cookbooks-met-ali-stafford-a-way-to-garden-met-margaret-kakkerlak-january-10-2022.

Ali, ben je klaar om een aantal van de nieuwste voor ons te bereiden en onze gids te zijn tot wat er goed uitziet?

: Heb je daar weer gekookt, meisje?.

Ik heb eigenlijk het gevoel dat ik sinds de feestdagen meer heb gekookt of meer nieuwe dingen heb gekookt sinds de feestdagen. Ik heb het gevoel dat rond de feestdagen, ik altijd vastzit in alleen de vakantie nietjes, alles wat leidt tot het soort grote maaltijden, en het voelt echt leuk om weer terug te zijn naar gewoon regelmatig koken.

En voordat we beginnen, moet ik zeggen dat je bijna.

Ik was net als, wow, wat is er aan de hand daar? Jij met die geweldige video's die je post en zo verder, die hoe-naar video's.

En je gewoon doen dit als demystificeren waar je gewoon een techniek of.

En waar je het gewoon opheldert in deze korte video's. Dus goed geef mensen de link naar dat, maar ja, geen wonder dat zo veel mensen je volgen.

Nu, betekent dat u een influencer, en ik moet u groeten of iets dergelijks?.

Ik ga een paar van de boeken weggeven waar we het over zouden hebben, sommige die een soort vegetarische schurft hebben, en jij gaat ook een giveaway doen op jouw blog.

Ik ga een lidmaatschap weggeven aan jouw.

Waren in het midden van het en het plezier ervan om mensen in te schrijven en zo voort.

De laatste pandemie winter, je was lesgeven virtuele kooklessen, en ik kocht tickets voor mijn uitgebreide familie. We hadden allemaal een pret, en ik altijd op zoek naar uw cadeau ideeën en aanbevelingen rond Kerstmis tijd, geweldige kookboeken die je aanraadt en gereedschap en zo.

En dus heb je navigeren en proberen recepten van Waar wil je beginnen? Wat zijn sommige van uw hoogtepunten?.

Nou, ik voel me misschien En ik haat het om cliché te klinken, maar omdat zijn januari en zo veel mensen zijn soort van proberen te resetten en eten meer gezond, wat dat lijkt op hen.

Ik denk dat twee grote boeken die iedereen graag toe te voegen aan hun bibliotheken zijn.

Jenny Rosenstrachs The Weekday Vegetarians.

Beide zijn vegetarische kookboeken en beide zijn echt eenvoudig. Ik denk dat de nadruk is eenvoudig. Ik denk dat mensen echt nodig hebben eenvoudige recepten, vooral als ze willen vasthouden aan een gezond eetplan. Het moet doenbaar en niet overweldigend voelen. En ik denk dat wat me echt heeft getroffen over de recepten in beide boeken is dat ze zijn korte ingrediënten lijsten, maar ze zijn echt smaakvol. En een bos van de recepten en elk van de boeken zijn geworden nietjes voor meand kind vriendelijk als goed, die is echt leuk.

is haar website en een bijpassend boek dat was een soort van memoire-y kookboek. En ze deed het echt goed, zeer populair. En eigenlijk op uw aanbeveling, zoals ik zei, Ik kijk altijd naar uw kerstcadeaus ideeën, en ik gaf dit boek aan mijn nichtje en haar vriendin voor Kerstmis, onder andere, met inbegrip van die gekke rechthoekige diep-dish pizza panyour lachen aldat je kunt.

En ik kreeg dat recept uit je blog en gaf dat aan hen, en ze waren als, Oh, Tante, Tante, dit ziet er geweldig uit.

En het idee dat je niet alleen olie de pan, maar een beetje boter.

olie in de pan en het maakt een echt knapperige korst.

Het is zo'n goede om bij de hand te hebben.

Dus hoe dan ook, maar zo dat dat is wie Jenny is dineralovestory dot comand Heidi is waarschijnlijk een van de eerste voedsel bloggers die ik ooit ontmoet. Ik bedoel, ze is er bijna 20 jaar, 700 recepten op haar site, twee James Beard awards, New York Times-bestselling boek, blah, blah, blah. Ik bedoel ze En het interessante is dat ze was in San Francisco voor altijd, en nu is ze beneden bij L. en ze is een lid van een gemeenschapstuin. Dus ze is nu in de tuin vouw, wat mooi is.

Ze was een van de eerste blogs die ik ooit volgde. Wat ik ook interessant vind aan beide boeken is dat ze uit twee verschillende perspectieven komen. Ze is er al heel lang mee bezig.

En Jenny is een lange tijd alomtegenwoordig. Ze schrijft dat ze in principe vijf keer per week vlees kookte voor haar familie. En het was eigenlijk maar één dag om haar te slaan. Ze was als, We moeten stoppen met zoveel vlees eten voor onze gezondheid en voor de planeet. Dus het is bijna alsof Heidis een stroomlijn is van haar proces om een soort van simpeler vegetarisch te worden, en Jennys is het soort van revisie, maar ook heel eenvoudig.

Jenny, wat ik altijd heb gewaardeerd over haar recepten zijn ze zijn zeer no-nonsense. En dus ze alles over het gebruik van ingeblikte kikkererwten of met behulp van winkel-gekocht pizza deeg, wat het ook is om het eenvoudig en doebaar te maken.

En ik denk ook wat beide boeken doen, ze geven je een soort van niet als een spelplan, maar ze geven je gewoon strategieën. Je hoeft niet per se Als je houdt van kip Caesar salade, je hoeft niet afscheid te nemen van kip Caesar salade. Je kunt de kip vervangen dit is een recept in Jenny's boek met knapperige kikkererwten, die waarschijnlijk zijn taste dan kip.

Dus het wordt niet eens echt een offer; het is gewoon zijn vertrouwdheid, maar zonder het vlees.

En wat Heidis boek me hielp doen is mijn vriezer in voorraad houden. Een van de tips die ze geeft is om de vriezer te gebruiken, waarvan ik weet dat je iemand bent die daar heel goed in bent.

Ja, ik ben een vrieskoningin, absoluut, helemaal.

En niet alleen door te bevriezen, ik weet dat je linzen voor de tijd te maken en ze te bevriezen, maar ik heb opgeslagen bevroren groenten, dat is iets wat ik niet heb gedaan in het verleden, maar Heidi heeft dit recept voor knapperige artisjok, knapperige knoflook artisjok harten. Ik vergeet precies hoe ze titels. En ze zijn zo heerlijk en het recept, zijn zo eenvoudig.

Je verwarmt een paar eetlepels olijfolie en een koekenpan. Dump in deze zak bevroren artisjok harten. Kook het op een soort van medium hoge hitte voor zes tot zeven minuten. De artisjokken op dit punt worden een beetje knapperig en bruin op de bodem. Dump in een bos van knoflook en zeezout, en dat is het. Je kunt knijpen wat citroen over de top als je wilt. Het is als een soort van geest-bloeiend voor mij hoeveel ik hou van artisjokken, maar ik ben niet bereid hen.

En ik denk dat niet elke winkel ze draagt, maar ze worden veel makkelijker verkrijgbaar en ik had er sindsdien een voorraad op. En alleen wetende dat ik een groente bijgerecht op tafel kan krijgen in minder dan 10 minuten is zo mooi.

En dan het andere recept dat ik heb gemaakt uit dat boek dat mijn kinderen liefhebben, het heet Everybodys Favorite Fried Rice.

En Heidi zegt, het is een recept dat ze maakt voor wanneer haar vrienden met kinderen komen, maar het is iets dat iedereen liefheeft, en het is echt waar. Je saute wat wortelen, voeg rijst. Ik heb grote partijen bruine rijst gemaakt in de Instant Pot, dus ik heb het bij de hand. En bevroren erwten, een beetje sojasaus, een beetje sesamolie, knoflook.

En ik ben blij te horen dat je rijst maakt in je Instant Pot. Ik heb twee kopjes bruine rijst gekookt, een soort bruine rijst. Een keer per week op meestal zondag, maak ik twee kopjes als ik zeg twee kopjes, twee kopjes droog. Dus vier kopjes of drie en een half, vier kopjes water. En dat is mijn ding dat ik doe op zondag. En dan eet ik dat tijdens de week, en Im slechts één persoon. Dus dat is genoeg voor mij voor de week om rijst elke dag te hebben. En zo belangrijk, denk ik, om granen in ons dieet te krijgen. En zelfs als we moeten binnenkort snijden, als we het niet elke nacht gaan koken, dat is O.

Ik heb mijn instant pot veel gebruikt voor kortkorrelige bruine rijst. Zelfde ding, Ik moet bekeren Als ik kook een kopje, het is niet genoeg. Dus twee kopjes, en dan heb ik mijn langzame fornuis veel gebruikt voor bonen. Ill dump ze in's nachts, en dan koken ze in de nacht. En zijn zo Ten eerste, de keuken ruikt geweldig als je wakker wordt, en dan heb je een voorraad van zes kopjes bonen op de hand in de ochtend te gebruiken.

En beide boeken, wat er geweldig aan is, ik denk dat soms vegetarische recepten kunnen rekenen op veel koolhydraten en kaas, en deze recepten dont. Ze zijn geladen met groenten, bonen, granen. En dus is er echt echt heel gezond, maar super-smakelijke vegetarische koken.

Dus ik denk dat een ander geweldig boek met super eenvoudige recepten is.

een column die werd gestart in 2018 op Food52.

En al haar recepten zijn vijf ingrediënten of minder, niet met inbegrip van zout en peper.

Ze citeert Marcella Hazan in haar intro. Ze zegt, Marcella Hazan gebruikt om haar studenten te vertellen wat je weglaat is net zo belangrijk als wat je erin stopt. En ik denk dat dit idee wordt zo vaak over het hoofd gezien. Zo vaak, ik kijk naar een recept en ik voel dat er ongeveer zeven ingrediënten, te veel, en Ill duw toch en maken het recept. En ze waarschijnlijk waren niet nodig.

En Emma zegt, minimalistische koken is alles over gezond scepticisme. Heb ik echt nodig vier verschillende kruiden als een garnering? Waarschijnlijk niet. Als ik uit plantaardige voorraad, zal water werken? Zeker. Ik denk dat ze heeft zo'n goed Ze geeft je bijna als hacks.

Het eerste recept dat ik maakte uit het boek, waarvan ik hield, was deze super-simpele tonijn smelt.

waarvan ik denk dat een tonijn smelt is een soort van eenvoudig om mee te beginnen. Maar wat ze heeft je doen is dat je een blik artisjok harten te nemen, drain het, je redt de marinade, hak de artisjok harten, zet ze terug in de marinade, voeg tonijn. En dan hoop je gewoon dit op de top van brood en kook het met kaas.

En de eerste keer dat ik het maakte, waren we uitgehongerd. Het recept kwam samen in ongeveer vijf minuten en we aten ongeveer vijf minuten later en het was zo lekker. En ik was zo dankbaar voor haar en dit recept en dit boek dat gevuld is met andere Ze heeft deze pagina van zes super-simpele salade dressing, elk met slechts twee tot drie ingrediënten en-.

Ze schrijft het: Als je cornflakes kunt maken, kun je saladedressing maken waarvan ik denk dat het zo grappig is. En ook echt bemoedigend. Ik denk dat mensen denken dat saladedressing iets is dat intimiderend is, en niet. En als je een vat saladedressing bij de hand hebt, kunnen de maaltijden zo snel bij elkaar komen.

Terug naar die artisjok, tonijn smelt, sorry. De eerste keer dat ik het maakte, ik zette het op in Engelse muffins, en het was heerlijk, maar ze beveelt brioche. Ik deed dat onlangs en het was zo goed. De zoete, de kleine subtiele zoetheid van de brioche met de artisjok en tonijn was heerlijk. Dus dat is een andere grote die mensen moeten uitchecken. Hoe zijn we op tijd? Moeten we verder gaan?.

Dus een andere die ik liefheb is.

Graan voor elk seizoen door Joshua McFadden.

Ik denk dat waarschijnlijk veel van uw luisteraars, denk ik, hebben Six Seasons.

En ik voel me als, en ik heb niet gekookt zoals ik bedoel, Ik heb gekookt zo veel recepten van zes seizoenen, en ik heb nog niet helemaal dezelfde vooruitgang gemaakt in deze nog, maar het voelt heel bekend.

Ik hou van de manier waarop hij recepten schrijft, en de recepten zijn allemaal gewoon gevuld met veel verschillende smaken en texturen. Nou, ten eerste, het boek: Dus het doel van zijn boek is om je te helpen realiseren dat het niet veel moeite kost om hele korrels in je kookleven op te nemen. En hij zegt dat hij niet probeerde een encyclopedisch boek over granen te schrijven. Hij probeerde een nuttige en inspirerende te schrijven. Dus hij beperkt de informatie tot de korrels die hij het meest kookt, die ik echt waardeer.

Dus het boek wordt alfabetisch georganiseerd door graan van gerst tot wilde rijst.

En zijn rechtvaardig, ik bedoel, er zijn veel heerlijke graansalades. In elke sectie, hij heeft dit als een pilf voor elk seizoen, een graanschaal voor elk seizoen, roerbak voor elk seizoen, bladpan voor elk seizoen. En wat ik er zo leuk aan vind is dat er zes seizoenen zijn, zoals zijn laatste boek.

Nou, en hij is echt verbonden zoals ik al zei dat Heidi Swanson nu tuinierde in haar nieuwe heeft een gemeenschappelijke tuinruimte in L.

Hij heeft een soort revitalisering van een historische boerderij van 50 hectare in Oregon. Hij heeft een chef-kok, een restaurantkok, en hij heeft een hele groep restaurants die hij bezit en beheert. En dus is hij zeer verbonden met het land en de manier waarop dingen groeien, dus het voedsel en de landbouw verbinding. Dus hij creëert dit landbouwcomplex op deze boerderij en zo verder. Dus zijn eigen U kunt dat vertellen aan de manier waarop hij kookt, dat hij de ingrediënten begrijpt en de ingrediënten eert en ze herleeft.

Dus de twee recepten die ik tot nu toe heb gemaakt, was een farra salade.

Nou, ook maar een ding dat ik leuk vind aan het boek, is er basis handleidingen over hoe om de granen te koken, maar je dont Met elk recept, hij nog steeds vertelt je hoe je het moet doen. Dus je hoeft niet terug te gaan en te zeggen, Oh, hoe kan ik farro koken?.

Het is alsof hij je vertelt hoe je het moet doen. En de meeste recepten zijn tenminste de faro en de tarwebessen, hij heeft het Je kookt het zoals je zou rijst. Dus je voeg de faro en het water en het zout samen, breng het naar een sudder, dek het af en houd het bedekt voor 30 Afhankelijk van wat voor soort, als je gebruik maakt van geparelde of halfparelmoer of wat dan ook, je kookt het voor 30 tot 40 minuten. En het kookt Ik was een beetje verbaasd hoe perfect gekookt het was. Ik heb gewoon koken faro en gezouten water en dan een soort van-.

En het periodiek testen tot gedaan. En forro, denk ik, is echt vergevingsgezind. Het is niet zo onvergevingsgezind als Rice kan soms een beetje lastig voelen, maar farra is vrij gemakkelijk, maar toch, het was gewoon, het was zo mooi. Ik opende het deksel na 35 minuten, de faro was perfect gekookt. Al het water was geabsorbeerd.

En dan deze, die ik hield in het bijzonder, het had zongedroogde tomaten, pepperoncini, rode ui, veel peterselie, een Italiaanse vinaigrette, salami. Je kon zeker uit de salami als je wilde, maar het smaakte een beetje als een gehakte salade, maar het was met faro. En dan zei hij ook, als je wilde bulk het op, je kon het toevoegen met sla. Dus deed ik dat en het was leuk, omdat het maakte een fatsoenlijke hoeveelheid, maar ik kon ook zien of je gewoon liet de sla, dit is het soort salade die goed in de koelkast voor dagen. Dus voor mensen die graag maaltijd-preparen, dit is een geweldige make-ahead salade.

We hebben een vriend die een restaurant bij ons heeft, David Wurth. En hij beplateert zijn salades altijd met een soort graan aan de zijkant. En ik denk dat dat iets anders is. Als je die pot graan hebt, als je wat quinoa hebt gemaakt, dan heb je er wat van gemaakt, doen ze het goed met een beetje dressing erop, en met de groenten. Het voegt wat oemph toe aan de maaltijd; het maakt het tot een maaltijd. En ik denk dat de meesten van ons dat niet doen, denk daar niet over na. En het is een geweldig idee om dat te doen.

Niet zo lang geleden had ik niets te maken, en ik had nog Caesar dressing en romaine over, en ik gooide de dressing erbij en gooide er dan wat tonijn in. En dat was het, en het was zo slecht. Het was zo feilloos, want er was geen grote of substantiële. En ja, sinds dat moment had ik een soort van voorraad rijst of kikkererwten bij de hand omdat het gewoon gooien van die in maakt het verschil.

Nee, nee, ik wilde alleen maar zeggen, dus wat nu?.

Dus ik ken mensen, ze zouden kunnen worden gebakken uit, maar ik denk dat slechts twee van de bak-.

Twee van de bakboeken die ik liefheb zijn.

en Jesse And Im helemaal gaan om zijn achternaam te verknoeien.

Ik wil alle recepten maken.

Dus Valerie, als mensen het niet weten, dus ze won The Great American Baking Show. En dit zal het niet verpesten voor je lezers omdat ze dit zegt in de eerste paragraaf van de intro, maar de show werd geannuleerd voordat ze de winnaar onthulde. Dus er was veel van dat ik niet wil vertellen De introductie is gewoon een geweldige lezing in het algemeen over haar hele verhaal opgroeien in Louisiana en verhuizen naar Los Angeles voor de universiteit. Ze was een advocaat, en toen stopte ze met de wet zodat ze kon blijven bakken.

Dus het is een geweldig verhaal, en ik had geen idee dat de show werd geannuleerd. Dus dat was interessant om te lezen. Maar ze is heel gewoon vrolijk en positief, en de recepten zijn gewoon leuk. Een van de recepten die ik maakte kort na het krijgen van het boek was de Blueberry Buckle en zijn zo leuk. Je smelt het in een broodpan, als de oven is voorverwarmend. In de tussentijd maak je het beslag, die geen eieren bevat. Ze roept op tot zelfopkomende bloem, maar als je het niet hebt, ze vertelt je hoe je de regelmatige om bakpoeder en zout aan uw bloem toe te voegen. Het is als heel wat suiker, vanille.

Je trekt de gesmolten, de boter, de pan uit de oven, giet het beslag in, boven het met bosbessen.

en zijn precies zoals het klinkt. Het beslag gespen rond het fruit. Het is niet verondersteld om deze perfecte taart die zelfs op de top. En je serveert het met vanille-ijs, en zijn gewoon zo goed. En ik gebruikte bevroren bosbessen en het was heerlijk.

En ik heb zoveel andere recepten die ik bookmarked. Ze heeft een pond cake die ziet er heerlijk, een rood fluwelen blad cake. Ik heb zo veel zoete aardappelen van mijn CSA dat ik nog steeds werk door. En er is een zoete aardappel wafel recept dat ik zo opgewonden om te maken.

Dus het eerste recept dat ik maakte was het.

Heeft hij de bourbon erin gedaan? Of heb je de bourbon erin gedaan? Wie is de bourbon?.

Hij deed de bourbon erin, en ze zijn een geweldig succes geweest. Ik kan niet vertellen hoeveel mensen gewoon absoluut houden van hen. Dus in zijn boek, alle recepten zijn bekend, maar een beetje anders.

Dus je mixt tahini met verbrijzelde graham crackers, een beetje vanille en gesmolten boter. Dan maak je een chocolade ganache en verspreid je dat over, en dan doe je het over met sesamzaadjes. En dan heb ik dit vierkantje in de koelkast, en ik blijf gewoon kleine vierkantjes afsnijden terwijl ik voorbij loop. En het is als die tahini is zo...

Ja, vooral in gebakken goederen. Ik weet het niet, Ik hou er echt van. Dus daar, ik heb veel meer recepten in dat boek te maken en ja, het is gewoon inspirerend.

Een van de beoordelingen van dat boek van Cookies, de Nieuwe Klassiekers: Een bakboek noemde hem een cookie meesterbrein. En hij is een top vlucht voedsel stylist. Ik denk dat hij New York-based en hij is een bekende, zeer in-demand voedselstylist ook.

Als hij deed het eten styling voor het boek, je kunt vertellen. En nog iets, ik weet dat ik noemde dit met de chocolade tahini bars, maar opnieuw, ze waren geen-bake. En het ding dat ik hield van de bruine boter Snickerdoodles ook, Ik heb niet om een mixer te gebruiken omdat je bruin de boter; de boter gesmolten. Dus het wordt meestal dit bijna als een een-bowl recept, en ja, gewoon super-gemakkelijk, super-delicious.

: Dus in de laatste minuut, Ik ga je gewoon vertellen, behalve dat Ik ben opgewonden over uw Detroit-stijl pizza, die ik heb mijn nichtje, enz. Maar een boer de andere dag vertelde me Hes eigenlijk een zaad boer, en hij was de zaden uitscheppen om zich voor te bereiden op de uiteindelijke verkoop van squash. Hij heeft veel winter squash, en hij zei, En ik maakte koekjes met winter squash in hen. En ik bak veel met winter squash.

Heb je dat gedaan? Heb je winters pompoenvlees gebruikt, geroosterd winterpompoen, bij het bakken?.

Ik heb een geroosterde boternoot pompoen taart die in principe als een pompoen taart, maar gebruikt de boternoot pompoen.

Nee, niet in de korst en niet in een gebakken goed en--.

Ik ga hier meer over te weten komen en geef je de opdracht, want ik wil het weten. Hij zegt zijn fantastische in koekjes en zo.

Nee, dat klinkt eigenlijk, in Grains for Every Season, ik geloof dat er een recept, zoals een gierst recept, dat ook vraagt om geroosterd squash.

En sindsdien, ja, ik blijf ze zien opduiken en ik ben ook nodig geweest om dit te proberen.

Nou, ik maak dat, zoals ik al zei, je opdracht.

en goed praten binnenkort weer, hoop ik.

Bezoek haar recept- en how-to-packed website.

Foto's behalve boekomslagen van Alexandra Stafford bij Alexandracooks dot com.

enter to win cookbooks or a ticket to my virtual garden club.

LL Koop een ieder van de Weekdag Vegetariërs en Super Natural Simple voor twee gelukkige winnaars. En Ali Stafford zal een lidmaatschap kopen in mijn Virtual Garden Club voor één persoon, voor het semester op het punt om te beginnen januari 13, 2022. Twee manieren om uw kansen te verdubbelen: Beantwoord deze vraag in het onderstaande commentaar vak.

Heb je, of geef, een kookboek dit vakantieseizoen? Welke?.

Geen antwoord, of je verlegen voelen? Zeg gewoon iets zoals me tellen in, en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ik kies een willekeurige winnaar na de inzendingen sluiten op middernacht dinsdag, 18 januari 2022.

) Ali zal haar winnaar kiezen op 12 januari, de dag voordat het lidmaatschap van de tuinclub begint met de eerste klasse.

(Disclosure: Als Amazon Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

tijd om wat crinum lelies proberen? ontwerper en auteur jenks boer denkt van wel.

Mijn picks van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

de jaren tuinieren lessen geleerd, met joe lampl.

tuinspullen te begeren, en te geven, met ken druse.

tijd om wat crinum lelies te proberen? ontwerper en auteur jenks boer denkt dat.

het redden van de fraser denn, een populaire kerstboom, met missouri botanicals travis hal.

David lebovitzs frans uiensoep (uit mijn Parijs keuken).

terrariums als geschenken (of middenstukjes), met patricia buzo.

het beheersen van microgreens, met kate lente van goede hart boerderij.

gemakkelijk doet het: lichtgewicht snoeigereedschap (waarom im grijpende snips vs.

Een passend welkom op de eerste dag van de winter: Nood.

Gezien de keuze tussen zittend in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in de.

Wat te zeggen behalve dat Angelica gigas seizoen is a.

Het perfecte middelpunt als je gastheer van een p.

Zo veel parelmoer halvemaan op de kwast bloem (Emil.

Klik hier voor informatie over de favorieten hierboven.

Als een Amazone Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

kookboeken te hunkeren, of geven als geschenken, met ali stafford.

SORry om de verrassing, maar als je op mijn vakantie winkelen lijst, je krijgt een kookboek. Naast tuinieren, thuis koken is een van de.

spice it up! smaakvolle nieuwe kookboeken, met alexandra stafford.

IN MIJN KITCHEN de andere dag had ik een verlangen, specifiek voor sesam of pinda noedels. Ze zijn iets wat ik eet als ik doe.

12 dagen kookboeken (ho, ho, ho): 2018 favorieten, met alexandra stafford.

COOKBOOK AUTHOR en voedselblogger Alexandra Stafford van alexandracooks dot com en ik heb het zo verklaard: De Twaalf Dagen van Cookbooks begint nu, als.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

I WATCHED A ZOOM lezing de andere dag dat echt in woorden een heleboel manieren mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudden de manier waarop ik de tuinbouw beoefenen van de voorjaarsopruiming, recht op de laatste karretje van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur van tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat het beheer van 85 hectare diverse parkland met een centrale focus op het creëren van bossen, wetlands, en weidegronden om vogels, vlinders en andere organismen te bouwen.]

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

recente kookboeken te proeven (en te winnen!), met ali stafford.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terugkeer om te zoeken.

Ik heb vorig jaar obze pampus gesnoeid waarna de pol maar su?r is uitgelopen en een stuk zelfs helemaal niet meer.

Dat kan, hoewel het mooier is om de grassprieten helemaal van onderaf weg te halen in plaats van in te korten.

Kan ik mijn Pampasgras sowieso terugsnoeien op ieder moment ? Ongeacht dat er al een heel stuk nieuw groen in zit? Door de zachte winter is er nu al veel nieuw groen. Het smalle blad vormt en losse pol en hangt sierlijk over. Zo wordt het hart van de plant tegen kou en teveel nattigheid beschermd. Enkele weken geleden alle 3 gesnoeid.

Ik heb 3 pampasgrasplanten 1 in de grond 2 (roze) in elk in een grote pot.

Pampagras te laat gesnoeid, er komen al groene scheuten uit. Ik weet niet precies wat u bedoelt, maar pampasgras kan ook in een border aangeplant worden. Om groei en bloei te stimuleren snoeit u uw siergras. Snoeien van pampasgras is wel aan te raden, het oude blad zal op den duur minder mooi worden. Anders helaas een nieuw exemplaar planten. Let wel op dat u het siergras beschermt in de winter, als u nu snoeit heeft hij helemaal geen bescherming meer tegen kou. I, heb pampasgras staan als ik hem snoei moet ik dan de pluimen eruit halen. Pampasgras verdort in de winter en kleurt dan geel.

Zo komt er weer ruimte voor nieuwe bladeren en bloemstengels.

Cortaderia maakt steeds grotere pollen. Het is een klusje als deze al 1,5 meter in diameter is, maar het betekent opgraven en de gezonde delen weer planten en het dode binnenste deel weggooien. Nu blijft er water op de tegels staan. Bij te droog water geven, bij te nat voorlopig niets aan doen. En als ze erg nat hebben gestaan en daarna kwam de vorst, dan kan er schade zijn.

Draag handschoenen bij het planten; het blad heeft een zeer scherpe rand en snijd makkelijk in de huid, voorzichtig zijn met het (ver)planten dus.

Hallo, kan ik de pluimen afknippen en binnen in vaas zetten.  Het is aan te raden altijd een benaamde cultivar te kopen, zoals Cortaderia Concha, de lage Cortaderia selloana Pumila en Cortaderia selloana Rosea met roze bloempluimen. Snoei het pampasgras pas in het voorjaar. nl/tuintips/siergrassen-soorten-en-verzorging/) U kunt de pol uitgraven en de jonge buitenste delen opnieuw uitplanten.

Als ik google dan lees ik september maar soms zie ik ook staan in het voorjaar.

Ik heb hem eind januari gesnoeid en zag al heel wat dikke stengels. Dat kan door de pollen te delen. Te veel nattigheid is niet goed voor het siergras. Krijgt de plant dan toch genoeg zon ?. Laat u ze buiten staan, dan kunt u de pot inpakken met plastic of fleece en de plant beschermen met vliesdoek of een laag blad en/of compost op de potgrond strooien. De stengels zijn immers verdroogd.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cortaderia informatie

Nu wilde ik kijken om hem toch nogmaals te snoeien maar blijkt hij vanuit het midden helemaal rot te zijn.

Voorjaar 2017 voor het eerst gesnoeid.

Als je 1 pampagras besteld, hoeveel pluimen komen daar ongeveer uit?. Geef bij droogte in elk geval water. Na ze te hebben ingekort, is de ene al weer flink aan het groeien. Er hoeft geen water in, ze drogen mooi. Het is belangrijk dat er voldoende verse grond voor de nieuwe planten in het plantgat komt. Onlangs heb ik 2 grote pampasgrassen overgeplaatst. Nu wil ik hem uit de vaste grond halen en in een grote pot plaatsen zodat hij goed tot zijn recht komt. Daarna komt voeding, de grond in de potten raakt uitgeput, dus zorg dat het pampasgras verse potgrond krijgt of, als dat lastig is, geef meststoffen in het vroege voorjaar. U kunt wel pluimen afknippen en deze (droog) in een vaas zetten.

Zelfs in een forse pot is dit siergras fantastisch.

Afwatering in de potten is belangrijk. Hoe ouder het pampasgras (grotere pot) hoe meer pluimen. Ik ben telaat met snoeien pampasgras, wat nu? Alvast bedankt voor reactie. Pampasgras heeft de bescherming van zijn blad nodig in de winter. Als er nu niks meer boven komt, denk ik dat het niet meer goed komt.

Beste, Ik heb een enorme brede pampasgras (zeker 1,5m2 op 2,5m hoog) in mijn tuin.

dan krijg je elk jaar mooie pluimen terug. Vergeet niet goed water te geven na het aanplanten. Lees hier wanneer en hoe u pampasgras snoeit. Cortaderia wil niet steeds te nat staan. Vanuit het midden kan pampasgras minder vitaal worden. Zeker kunt u de pluimen van pampasgras afknippen voor in de vaas! Er hoeft geen water in de vaas.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen