De beste salvia's voor het zuidwesten - finegardening

De beste Salvia's voor het zuidwesten - FineGardening.

Deze geurige, droogte tolerante nativars zullen bloeien uit de lente door de herfst.

Koude Hardy Roze herfst salie heeft helder roze bloemen die de plant het hele seizoen lang sieren.

Als u mij leuk vindt en liever dat uw vaste planten macht door de hondendagen van de zomer en goed in de herfst, salvias (.

Deze prachtige planten beginnen met het tonen van prachtige kleuren zo vroeg als late lente in het zuidwesten en blijven bloeien tot de eerste vorst.

is het grootste geslacht van planten in de munt familie, Lamiaceae. De kenmerkende geur en smaak van salvia's zijn wat de meeste critters te houden van het feesten op hun bloemen. Salvia's trekken vlinders en kolibries en zijn herten en konijnen resistent. De volgende zijn een paar laag-onderhoud salvia nativars die geurige bladeren en bloemen te bieden en hebben uitgebreide bloeiperiodes. Plant salvia's in gebieden die volle zon in de vroege zomer om wortels te vestigen goed voordat de wintertemperaturen arriveren. Met zo veel verschillende maten, kleuren en vormen om uit te kiezen, is een van deze selecties zeker passen uw tuin.

Donkere en lichte tinten rood contrast in de knoppen en bloemen van Maraschino salvia.

Deze salvia begint te bloeien in de zomer met een spectaculaire vertoning van diepe kersenrood bloemen.'s Ochtends zon met middags schaduw wordt de voorkeur, vooral in warmere locaties. Maraschino is geliefd door kolibries en is droogtebestendig. Het bereikt 3 voet hoog en 11⁄2 meter breed op rijpheid.

salvia naast blauwe bloemen die de paarse in zijn magenta bloeit kunnen brengen.

is een prachtige inheemse salvia hybride met aromatische bladeren die een zoete, kruidengeur heeft. Deze salvia heeft een zomer-lange bloei periode met prachtige frambozen-rode bloemen. Zijn een gemakkelijk te groeien, onderhoudsarme plant, de voorkeur aan volle zon en met lage waterbehoeften.

bereikt 3 voet hoog en 3 voet breed op rijpheid. De bloemen trekken kolibrie en andere vogels en bestuivers.

Koude Hardy Roze herfst wijzen levendig fuchsia-roze bloemen maken het het middelpunt van elke tuin ontwerp.

Koude Hardy Roze herfst salie streeft ernaar te behagen met zijn langbloeiende diep roze bloemen. De droogte bestendig en prefereert volle zon met lichte irrigatie. Deze salvia bereikt 18 tot 20 inch hoog en 18 tot 24 inch breed. Zijn een grote container kandidaat, met bloemen die bloeien helemaal van het late voorjaar tot vroege herfst.

Deze cultivar staat bekend om zijn iconische wit-en-zalm bloemen en wordt vaak gekweekt als een jaarlijkse in koudere regio's.

Deze salvia is een lange bloeiende variëteit met opvallende rood-wit bicolor bloeit. Ik plantte Hot Lips in mijn voortuin en entree containers dit jaar. Het aangedreven door de gloeiende zomer temperaturen en was nog steeds bloeiend in eind oktober, met bijen blijven zoemen rond het door late herfst. Dit is een mooie container plant die nog steeds kunt u metgezellen planten rond het toe te voegen. Het gedijt in rotstuinen ook. Hete Lippen groeit het beste in volle zon en heeft niet veel water nodig. Het groeit 3 tot 4 voet hoog en 2 tot 3 voet breed met broedende bladeren.

Deze salvia's hebben te veel voordelen om uit te kijken, vooral voor onze regio van het land. Uw tuin zal gedijen met prachtige, langbloeiende bloemen zomer na zomer als u een genereuze mix van deze prachtige planten te installeren. Vergeet niet om vroeg te planten om sterke wortelsystemen te krijgen voor de winter. Vermijd het planten later dan juli voor de beste resultaten in koelere zuidwest zones.

Mark Brotton, APLD, bezit en opereert Living Water, Irrigation en Landscape gevestigd in Santa Fe, New Mexico.

Krijg onze laatste tips, how-to artikelen, en instructievideo's verzonden naar uw inbox.

Log in of maak een account om een reactie te plaatsen.

Hoe maak je een Noordse boom voor de feestdagen? Halverwege november begin ik me echt te schamen door mijn containertuinen. Op dat moment zijn zelfs de hardste eenjarigen door de vorst gezapt, en de moeders.

Lange tijd Tuin Foto van de Dag donateur Cherry Ong kan de poster tuinier voor de geest van het seizoen. Het is uitgegroeid tot een traditie voor Cherry om kransen te maken.

Crafting an Original Seasonal Arrangement.

Je zult het niet eens beseffen, maar mijn gok is dat zeer dichtbij je alles kunt vinden wat je nodig hebt om prachtige, last-minute seizoensarrangementen te maken.

Holiday Subscription Savings - Limited Time!.

Terug in mei, Fine Gardening toegewijd aan het plannen en planten van een tuin voor Karen, een eerste hulp afdeling verpleegkundige. Het was een kleine manier om te zeggen dank u voor de inspanningen.

Hoe maak je een nordic boom voor de feestdagen.

2020 Best of FINE GARDENING ARCHIVE (USB).

Een tuinontwerp met veel Hardscape en planten Plant ID's.

We maken allemaal Design Fouten van de Editor.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google.

Dit zal niet verwijderen de recepten en artikelen die u hebt opgeslagen, alleen de lijst.

U moet een geregistreerde gebruiker om toegang tot deze functie.

Deze functie is tijdelijk uitgeschakeld tijdens de beta site preview.

Weet u zeker dat u uw notities voor dit recept wilt verwijderen?.

en krijgen toegang tot AL onze regionale inhoud, plus de rest van de contentbibliotheek alleen voor leden.

We hopen dat je genoten hebt van je gratis artikelen. Om te blijven lezen, word je lid vandaag.

Krijg volledige site toegang tot tientallen jaren van deskundig advies, regionale inhoud, en meer, plus het gedrukte magazine.

Bestelt u een P9 (kleinste maat) dan komen er het eerste jaar wellicht helemaal geen pluimen.

Hij verdort niet, maar er lijkt nauwelijks groei in te zitten.

Beste, Wij zijn net verhuisd en in onze tuin staat een Cortaderia Selloana met veel pluimen. Water kan goed weg en ze staan op een zonnige plek. Dat kan, probeer met deze warmte wat meer water te geven. Wij hebben Pampusgras gepland 2 jaar geleden in een border van 1 bij 1 meter (buitenmaat, binnenmaat 80 x 80 cm). Beste Ik ben van plan om het pampasgras te planten in steigerhouten bloembakken van ongeveer 40x40 cm en 1meter hoog kan dit ? Alvast bedankt voor reactie. U kunt ze afknippen en zonder water in een vaas zetten. De randen van de grashalmen zijn vlijmscherp: c. Ik heb van het voorjaar 2 pampasplanten geplant in grote potten.

Als het binnenste deel echt zo dor is, is uitspitten waarschijnlijk toch het beste, de jongere buitenste delen herplant u dan, het binnenste oude deel gooit u weg.

Daarnaast is voldoende zon nodig voor goede bloei. We hebben de plant onlangs helemaal teruggesnoeid (zag later pas jullie advies). De dorre stengels hebben zwarte spikkels aan de binnenzijde. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is. Nu blijft er water op de tegels staan. Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin.

Maar de pluimen komen niet geheel uit, ze blijven kompakt en bruinachtig en niet mooi wit en open.

zaden vormt en een serieuze plaag kan vormen. Ik heb pampasgras pluimen geknipt en in een vaas zonder water binnen gezet. Pampasgras (Cortaderia selloana 'Senior'). De kleinste maat (P9: 9x9 cm) pampasgras bloeit meestal niet het eerste jaar. Graag willen we meer van deze bossen. Het zou natuurlijk kunnen dat ze het niet hebben overleefd. Ze waren erg vol en groen, maar ze worden met de dag geler en geler. Hoe ouder pampasgras is, hoe meer pluimen deze krijgt.

Ik heb dit voorjaar 2 pollen pampagras geplant en ze groeien prima.

Goedenmiddag, ik heb sinds vorig jaar Cortaderia Rosea in een bak staan. Dit stukje plaatst u in de grond. Ik verwacht er nu niet veel meer van begin november. Onlangs heb ik 2 grote pampasgrassen overgeplaatst. Heb hem nu naast de andere gezet, heeft hij meer zon. Krijgt de plant dan toch genoeg zon ?. Dat bevordert de groei en bloei. Snoei ik hem dit jaar al terug? Of laat ik de pluimen staan en snoei hem volgend jaar voorjaar? Gr Belinda. Probeer stikstofarme meststof te geven, geef bijvoorbeeld alleen compost.

Als het helemaal vergroeid is zou u ook alles kunnen weghalen, hij loopt wel weer uit.

Minimaal een tot drie uur zonlicht per dag heeft het gras wel nodig.

Kan het zijn dat die andere twee toch te weinig water krijgen ?. Ben je op zoek naar Cortaderia selloana 'Splendid Star'? De Cortaderia selloana 'Splendid Star' is ook wel bekend als Pampasgras. Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Gooi ook wat afgevallen bladeren rond de voet van de plant en strooi af met en dunne laag compost. Het kan zijn dat de ene plant te nat heeft gestaan in de pot, waarna de vorst eroverheen kwam. Het smalle blad vormt en losse pol en hangt sierlijk over. Als u een jonge, kleine plant heeft gekocht, kan het zijn dat het bij 1 pluim blijft het eerste jaar. Geef meteen wat meststoffen na het snoeien. Pampasgras snoeien hoort daar natuurlijk ook bij.

Als de Cortaderia op dit moment groene halmen heeft, dan heeft hij de zomer gelukkig wel overleefd en kunt u hem dit voorjaar opnieuw snoeien, bij droogte even extra water geven.

Dit zijn oude stengels die niet opnieuw gaan bloeien. Die ook aardig groot geworden is en daardoor komt het siergras een beetje in de verdrukking. U zou ook alleen de oude pluimen weg kunnen knippen en het verdorde gras en dan volgend voorjaar flink snoeien. Als u het pampasgras nu helemaal snoeit, kan het wat langer duren voordat het gras zich ontwikkelt dit jaar. En tegelijk zullen de stengels met pluimen ook hoger groeien dan het gras. Ik heb bij mijn nieuwe woning een super mooie grote bos Palmgras(?) Staan. Wat er nu staat zal verdrogen en steeds minder mooi worden.

Kan het zijn dat de wortels zich naar de zijkanten verspreiden?.

Voor een goede bloei is de juiste plek van belang. Door de zachte winter is mijn pampusgras niet geel geworden. nu in januari 2018 zie ik dat deze alle 5 geel zien. Bladeren snel geel, wel 3 pluimen eruit, maar niet hoger geworden dan 50cm. Het water moet sowieso goed weg kunnen stromen, dus gaten onderin de bak zijn een must. Het voorjaar is een mooi moment. Wat vreemd! Stuurt u ons anders een foto en mail deze met uw gegevens, dan kijken we even mee. Pampasgras verplaatsen naar een plek met meer zon en minder wind is dan natuurlijk de oplossing!. Kan ik deze nu nog snoeien? Alvast bedankt voor uw reactie.

Kan ik het alsnog doen? Heb twee zeer grote pampassen.

Afhankelijk van de leeftijd van het pampasgras bij aanschaf zullen ze dit jaar bloeien. Heel jonge planten (verkocht in kleine potjes) bloeien niet meteen. Echter sinds vorig jaar werd na de snoeibeurt zichtbaar dat de kern vd plant weg is. Ze hebben tenslotte ook de ruimte nodig; staan ze misschien te krap met z'n tweeën? Succes!. En u zou hem een zonniger plekje kunnen geven. Dan kunt u de plant verjongen door hem uit de grond te halen en alleen de buitenste gezonde delen weer te planten.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost pampasgras informatie

Zeker kunt u de pluimen van pampasgras afknippen voor in de vaas! Er hoeft geen water in de vaas.

Zorg voor een beschutte plek in de volle zon en voedzame, goed doorlatende grond.

Hier vindt u meer informatie over het verzorgen en snoeien van pampasgras:https://www. Vaak heeft het met water geven te maken; in potten hebben ze het zwaarder, want de grond droogt sneller uit en regen komt er niet goed bij, dus dat betekent zelf voldoende water geven en er tegelijk voor zorgen dat de wortels niet te nat blijven staan. Er is een bamboe die niet woekert, de Fargesia, maar ik zou me kunnen voorstellen dat u nu even geen enkele bamboe meer kunt zien. Voor de stevigheid zou u er wat zand in kunnen doen zodat de vaas niet te snel omvalt. Pampasgras zou kunnen invriezen in de winter, vooral bij jonge planten is dat mogelijk. Bovendien is te veel water ook niet goed, omdat het gras dan dor kan worden en dood kan gaan.

Het siergras staat graag beschut, maar wel in de zon.

We hebben er geen vertrouwen in dat dit nog goed gaat komen. Is het binnenste deel niet mooi meer? Steek de pol met een scherpe spade in stukken. Omdat Cortaderia breed uitgroeit en het groen overhangt, is het wel goed om de plant ruimte te geven. Pampasgras woekert niet, maar groeit polvormig. kan ik nu wat pluimen afknippen en ze laten drogen ? Ze staan steeds meer in woonwinkels voor sier in een vaas (zonder water) Hoe en waar droog ik ze dan?. We hebben het gras terug gesnoeid ,omdat het blad bruin was geworden maar zou ik er nog meer aan kunnen doen dat ik weer een mooie gezonde plant terug krijg?. snoei je alleen het gras in het voorjaar of ook de pluimen van vorig jaar? staat zo ongezellig zonder pluimen :). Pampasgras houdt van een zonnige en beschutte plek uit de koude wind.

U kunt de uitgedroogde halmen eruit halen (voorzichtig eruit trekken of laag afknippen) en de nieuwe groene halmen laten staan.

Hier leest u meer informatie over bij welke temperaturen (pampasgras kan tot ongeveer -10 graden aan) en hoe u planten beschermt. Om groei en bloei te stimuleren snoeit u uw siergras. Hoe meer u eruit haalt, hoe beter. Hij zal dit jaar opnieuw uitlopen. kan zorgen voor een slechte bloei. Ik heb nu voor t 2e jaar 3planten, 1apart in een grote bak, die doet t prima, en 2 bij elkaar in een grote bak, en die doet t niet goed. Er ontstaat schimmelvorming of wortelrot. Elk jaar meer stengels en pluimen en voller met blad. Ik heb verleden jaar 2 pampas stekken in aparte grote potten geplaatst.

Eind februari, begin maart is de beste tijd voor het snoeien van pampasgras.

Hoe ouder pampasgras is, hoe meer pluimen deze krijgt. Hallo , ik heb in eind oktober 5 planten pampagras verplant. Het is wel erg vroeg voor pampasgras om al pluimen te hebben. Ze groeien in volle zon op vrijwel elke grondsoort met een voorkeur voor vochtige, goed doorlatende gronden. Enkele weken geleden alle 3 gesnoeid. Na een week terug gesnoeid naar 25cm.

we hebben nu het 3de jaar pampagras in de tuin staan in vaste grond, borders.

De hele zomer genieten van verse aardbeien uit eigen tuin? Aar. De plant heeft liever af en toe veel water dan elke dag een beetje. Na het snoeien begin maart, is er nog steeds niets van leven te zien, nu half mei. ze stonden gewoon buiten maar nu mei 2018 zie ik nog niets opkomen bij geen van de 3. Snoeien stimuleert de plant ook om nieuwe pluimen aan te maken. Vanaf wanneer kan je papasgras planten en na hoeveel tijd is het dan de gewenste lengte?.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen