Fenegriek plant tips: groeiende methi - epische tuinieren

Fenegriek Plant Tips: Groeiende Methi - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer u koopt via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Id gevaar een gok dat de fenegriek plant is niet een populaire plant om te groeien in de groentetuin. Toch, dit is verrassend gezien het meervoudige gebruik fenegriek voorziet de huis tuinman! Beschavingen over de hele wereld zijn gegroeid dit mooie peulvruchten voor millenniums. Fenegriek zaden werden ontdekt in Tutankhamuns tombe, maar de oudste archeologische vondsten zijn gevonden in Irak, verondersteld 6000 yrs oud. Het maakt je je af waarom het kweken van fenegriek is niet populair vandaag.

Fenegriek is een echte allrounder, gekweekt om zijn bladeren en zaden. Het biedt goede bulk veevoer, heeft vele mogelijke medicinale voordelen, maakt een uitstekende dekking of intercropping plant met bodem bouweigenschappen, en is zeer gemakkelijk te groeien.

De bladeren en zaden worden voornamelijk geassocieerd met Zuidoost-Aziatisch, Midden-Oosten, en Indiase keuken, curry poeders, en kruidenmixen, maar de unieke zoete, nootachtige bijna ahornsiroop-achtige smaak en aroma van fenegriek leent zich voor een veel breder menu. Verse bladeren kunnen worden gebruikt als spinazie en geroerd in pasta en sauzen of toegevoegd aan salades en de grond kruiden is heerlijk gestrooid op geroosterde squash en aardappelen. Verse bladeren kunnen worden gebruikt als spinazie en geroerd in pasta en sauzen of toegevoegd aan salades en de grond kruiden is heerlijk gestrooid op geroosterde squash en aardappelen. Gestrooide fenegriekse zaden en microgreen worden ook steeds een stevige favoriete verpakking van een pittige, zoete nootachtige punch.

Goede producten bij Amazon For growing Fenegriek:.

De fenegriekplant is een prachtige en smakelijke tuinaanwinst.

Fenegriek, methi, Grieks hooi, Griekse venkel.

Fenegriekbladeren hebben een mooie ronde of traanachtige vorm.

De botanische naam voor fenegriek is nogal een mondvol.

Fenegriek is onderdeel van het peulvruchten of erwtenfamilie.

Er zijn veel voorkomende namen voor fenegriek waaronder interessante degenen zoals Grieks hooi, maar de meest bekende namen zijn fenegriek in het Engels, en methi in Hindi, Urdu, en Punjabi. Fenegriek is afkomstig uit de warme klimaten van het Midden-Oosten, India, en Noord-Afrika, maar is aan te passen aan koudere locaties als correct getimed. Bekend als een koele weerplant in zijn landen van herkomst, fenegriek wordt gekweekt in de koelere maanden van de herfst tot het voorjaar. In koelere klimaten, kan het worden gestart in de lente en gekweekt tijdens de warmere zomermaanden.

Rijpe planten gekweekt voor zaad kan oplopen tot 1-2 voet hoog (3060cms). Planten gekweekt voor verse fenegriek bladeren en geoogst als een snee en komen weer blad gewas zal groeien tot ongeveer 12ins (30cms). De bladeren en stengels zijn groen en zacht. Fenegriek bladeren hebben drie ovale folders zoals klaver. Bloemen zijn wit of geel en ontwikkelen zich van de blad axil zodra de plant is dicht bij rijpheid. De bloemen zijn vergelijkbaar met andere peulvruchten zoals erwten en bonen en hebben een sterke ahornsiroop geur, vooral op warme zonnige dagen. Gebogen gele zaad peulen worden geproduceerd na de bloei met kleine geelbruine zaden.

Fenegriek planten hebben een krachtige groei. Zaden ontkiemen snel en verse bladeren zijn klaar om te oogsten in slechts 20-30 dagen. Zaden nemen een beetje langer te rijpen, 3-5 maanden. Zowel de zaden en bladeren van fenegriek zijn eetbaar, maar gebruikt op verschillende manieren. Verse fenegriek bladeren hebben de neiging om te worden gemengd in gerechten of gedroogd en gebruikt om heerlijke recepten te bereiden. Fenegriek zaden zijn meestal gedroogd, en de poeder zaden kunnen worden gebruikt als een kruidenpoeder of heel. Fenegriek zaad kan ook worden droog geroosterd en gebruikt als een hele zaad toe te voegen.

Er zijn meerdere manieren om te gebruiken en te groeien fenegriek in uw tuin. Net als peulvruchten, hun wortels vast stikstof in de bodem waardoor het een uitstekende dekking gewas voor bedden verlaten kaal voor een paar maanden. Intercropping met fenegriek maakt stikstof beschikbaar voor andere gewassen en verstikken concurrerende onkruid. Tomaat en maïs zijn perfect intercropping metgezellen. Fenegriek kan ook dicht gezaaid worden als een veld gewas en gebruikt als diervoeder.

Fenegriek planten zijn al lang gemedicineerd gebruikt. Het wordt verondersteld om koorts te verminderen en te behandelen hoest, keelpijn, bronchitis, en constipatie. De fenegriek wordt ook af en toe gebruikt om kleine huidirritaties te behandelen en om hormonen in evenwicht te brengen. Natuurlijk, het is altijd raadzaam om uw arts te raadplegen voordat u kruidengeneeskunde te gebruiken om ervoor te zorgen dat u geen tegenmaatregelen hebt.

In warme klimaatzones, fenegriek zaden kan het hele jaar door worden gezaaid. In koelere noordelijke klimaten, plant fenegriek zaden binnen in containers in het vroege voorjaar of rechtstreeks zaaien buiten nadat alle kans op vorst is verstreken in het midden tot het late voorjaar. Fenegriek heeft ondiepe vezelige wortels en niet goed vast te stellen als getransplanteerd, zodat zijn beste om te zaaien waar ze zullen groeien tot de oogst. Zaai eerder in het seizoen als het kweken voor zaadproductie als fenegriek nodig heeft tot 5 maanden voor zaad peulen te ontwikkelen en rijpen.

Groeiende fenegriek in containers is perfect vooral als het kweken van bladeren. Zaden kunnen dicht worden gezaaid, (1-2 inch uit elkaar) en de bladeren worden geoogst als een knip-en-kom-weer gewas, produceren ongeveer drie oogsten per plant. Ook, als een ondiepe wortel, fenegriek kan worden gekweekt in een ondiepe, brede planter of zelfs een vensterbak. Een pot binnen in een goed verlichte locatie is ook een optie en kan een aantrekkelijke toevoeging zijn.

Kies een open zonnige plek met goed gedraineerde, vochtinhoudende grond. Warmer klimaten moeten erop gericht zijn om van de vroege zomer tot de late zomer enige middagschakering te bieden om te voorkomen dat planten verwelken. Om simpelweg zaden te zaaien in een container gevuld met verse compost of zaaien in boren 1⁄4 inch diep en te bedekken met compost. Als het kweken voor zaad, dunne zaailingen tot 5ins (15cm). Spacing kan minder zijn als zaaien voor bladeren alleen.

Fenegriek planten kunnen vrij groot worden wanneer ze gelukkig zijn.

Groeiende fenegriek thuis is gemakkelijk! Hier zijn enkele tips over het verkrijgen van het meeste uit uw fenegriek gewas.

Fenegriek vereist ongeveer 5-6 uur directe zon per dag. In warme klimaten, uw gewas zal profiteren van een aantal gedeeltelijke schaduw op het midden van de dag, en in feite zal tolereren middagschakering zodra je begint te krijgen tot gemiddelde warmte of hoger, die gebruikelijk is in de hoogte van de zomer. In koelere klimaten, plant in volle zon. De temperatuur bereik voor het groeien van fenegriek is 50-90o (10-32oC). Het kan worden gekweekt het hele jaar rond in USDA zone 9 tot 12, maar helaas, fenegriek niet toler koud goed, dus is een jaarlijkse in koude klimaten.

Besproeiingsschema's zullen afhankelijk zijn van uw klimaat, zodat zijn beste om regelmatig te controleren grond vocht en water dienovereenkomstig. Als een algemene regel, als de top 1-2 centimeter van de grond droog zijn geven uw planten een goede lange drank. De wortels van fenegriek zijn vrij ondiep en kan snel uitdrogen resulterend in Wil. Water in de ochtend met water gericht op de bodem en voorkomen dat de bladeren nat. Getimed weken slangen geven u de meest consistente resultaten.

Als u op een droge locatie, kan het nodig zijn om vaker water, vooral tijdens de hetere zomermaanden. Dit is vooral waar als je het kweken van uw kruidentuin in containers; containers vaak drogen veel sneller en uw kruidentuin kan lijden als je niet goed opletten. Mulchen de grond rond uw kruiden kan u helpen om ervoor te zorgen dat uw tuin gehydrateerd blijft, ook.

Grow fenegriek in vocht-retentive, goed doorlatende grond. De vruchtbaarheid van uw groeimedium is niet echt een probleem, maar net als de meeste gewassen, fenegriek profiteert van bodems gewijzigd met compost of goed gerot mest aan het begin van het seizoen, vooral als het kweken voor zaad. Fenegriek verdraagt slechte bodems en zal in feite verbeteren elke grond waarin het groeit door het bevestigen van stikstof. Groei fenegriek in licht alkalische bodem indien mogelijk. Bodem pH moet binnen het bereik van 6.

Bodem bereid met compost of mest is voldoende om fenegriek te kweken. Er is geen extra meststof nodig. Als stikstoffixerende plant kan overtollig stikstof de groei van fenegriek stimuleren.

Behandel uw planten als gesneden en kom opnieuw als het groeien voor bladeren, oogsten tot drie keer van een plant. Snoeien stimuleert bosachtige groei die u met nog meer bladeren als planten rijpt. Als het kweken van fenegriek voor zaden, probeer niet te veel bladeren te oogsten, maar knijp het bovenste derde van de rijpe plant uit om vertakken aan te moedigen.

Fenegriekzaden moeten direct in hun laatste groeiposities worden gezaaid, hetzij in de grond of in containers, in plaats van getransplanteerd. Het planten ondiepe wortelsysteem transplanteert niet goed. Als alternatief zaaien zaden in turf / kokos biologisch afbreekbare potten binnenshuis en planten wanneer alle risico van vorst is voorbij en de gemiddelde dagelijkse temperaturen boven de 50 °C (10 °C).

Zaaizaad 1⁄4 inch diep en dekking. Fenegriek kan worden gezaaid dicht 1-2 inch (2. 5-5 cm) uit elkaar als het kweken van bladeren en 5 inch (15 cm) uit elkaar als het kweken van zaden. Zeek zaden voor ongeveer 8 uur voor het zaaien te helpen versnellen kiemkracht, die meestal duurt tussen 7 en 10 dagen. Houd de grond consequent vochtig totdat zaailingen verschijnen en planten vestigen.

De zaden geproduceerd door fenegriek zijn een heerlijke, esdoorn-achtige smaak.

Het oogsten van fenegriek kon niet gemakkelijker, en het kan ook worden opgeslagen voor het koken en zaaien van toekomstige gewassen.

Fenegriek bladeren zijn klaar om te oogsten in slechts 20-30 dagen. Bladeren kunnen taai en bitter worden zodra bloemen zijn gevormd dus streven ernaar oogsten voor deze voor optimale smaak. Snijd stengels een paar centimeter boven de basis van planten zodra ze 10 centimeter (25cm) hoog. Veel weelderige nieuwe groei zal volgen in slechts een paar weken. Bladeren kunnen worden geoogst rond drie keer per plant voordat planten bout.

Zaadpads zijn klaar om te oogsten in 3-5 maanden wanneer de gekrulde peulen geel worden en knapperig worden. Laat ze niet te knapperig worden, anders zullen de peulen open en zaden verloren gaan tijdens het oogsten. Ripened pods kunnen worden geschild of gerold tussen de handen om 10-20 zaden per pod vrij te geven.

Verse bladeren kunnen worden opgeslagen in de koelkast opgerold in vochtige keukenpapier voor maximaal een week. Bladeren kunnen ook worden gedroogd op een vergelijkbare manier als kruiden: gebonden in trossen en ondersteboven gedroogd, of plat gelegd op een maasbak in een donkere, koele goed geventileerde kamer. Eenmaal volledig droog, verkruimel de bladeren en bewaar ze in een luchtdichte container voor maximaal een jaar.

Droge zaden op een plat rooster op dezelfde manier dat je bladeren zou drogen. Een dehydrator kan ook worden gebruikt. Zodra gedroogd, ze kunnen worden opgeslagen in een waterdichte container voor maximaal 3 jaar.

Als fenegriek begint te gaan naar zaad, het langwerpt.

Hoewel gemakkelijk te groeien, zijn er een paar plagen en ziekten die de fenegriek beïnvloeden, maar niets dat is niet gemakkelijk opgelost.

bladluizen zijn kleine insecten die zich voeden met het sap van nieuwe groei. Companion planten met marigolds of calendula kan helpen ontmoedigen bladluizen en stimuleren gunstige insecten in de tuin te voeden op hen. Als alternatief, spray met een organische insectendodende zeep of neem olie. Het spuiten van bladluizen met vingers of een snelle ontploffing van water kan ook helpen om aantallen te verminderen.

is een door de grond overgedragen wortel- en stamziekte die zwarte/bruine/grijze verkleuring en cankers veroorzaakt op alle delen van een fenegriekplant, die uiteindelijk wils, bladdruppels en de dood veroorzaakt. Zodra de rot vast komt te zitten, moet het moeilijk te behandelen zijn. Beïnvloede planten moeten worden vernietigd en legume familieplanten die niet in die locatie worden gekweekt voor 2-3 rotatiecycli. De rot gedijt in hete, droge groeiomstandigheden die hittestress veroorzaken. Het verstrekken van schaduw tijdens het heetste deel van de dag zal het risico verminderen naast adequate afstand, goede ventilatie en regelmatig water.

als te dicht gegroeid in vochtige omstandigheden of overschaduwd. Het groeit als dik stof op bladeren, het remmen van fotosynthese en belemmeren van groei. Om te voorkomen, goede tuinhygiëne te handhaven, besmette bladeren te verwijderen, en roteren gewassen elk jaar. Zorg voor voldoende zonlicht, goede luchtcirculatie, en de behandeling van aangetaste planten met een organische fungicide zoals zwavel of kaliumbicarbonaat.

Fenegriek houdt ervan om te groeien in consequent vochtige grond maar nooit nat. Gewaterloge grond kan resulteren in de fijne vezelige wortels rotten als gevolg van schimmelontwikkeling in anaërobe, soggy omstandigheden.

zijn stunted groei, verwelking en vergeling bladeren. Planten in de bodem met goede drainage en een goed beheerde besproeiingsregime moet helpen voorkomen wortelrot.

A: Fenegriek wordt traditioneel gebruikt in Indiase en Zuidoost-Aziatische keuken, maar kan worden gebruikt in veel andere sauzen, stoofschotels, soepen, en vlees en groente gerechten. Bladeren kunnen vers of gedroogd worden gebruikt en zaden kunnen geheel of gemalen worden in gemengde specerijen en droge wrijven. Zaadspruitjes kunnen worden gestrooid op salades om een zoete nootachtige crunch toe te voegen.

A: Bladeren en zaden hebben de neiging om de belangrijkste eetbare delen van fenegriek te zijn.

if (mobile) { // Mobile version

let children = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load" {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load" {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

}(jQuery).

Tomato Black Spot ID: Whats That Spot From?.

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Gardening wordt door lezers ondersteund. Wanneer je via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we aan gekwalificeerde aankopen.

U zou wat organische meststoffen rondom in de aarde kunnen werken, maar in principe zou hij nu gewoon weer moeten uitlopen.

Zolang het pampasgras er gezond uitziet zullen de pluimen vanzelf komen.

Beste, als de pampas het eerste jaar niet gebloeid heeft, moeten we dan wel snoeien of laten we hem doorgroeien, zodat de plant zijn "tweede jaar" ingaat en dan misschien wel pluimen geeft?. U krijgt uitsluitend verse en gezonde planten geleverd, omdat wij geen planten op voorraad hebben!. Na een periode in het ziekenhuis te zijn geweest en thuis kwam lag het pampas gras geheel plat op de grond. Afhankelijk van welke maat pampasgras u heeft, zullen er dit najaar pluimen verschijnen. De planten hebben in de pot een goed wortelgestel ontwikkeld en slaan hierdoor gegarandeerd aan in uw tuin.

U zou ze kunnen verpotten en meteen verse potgrond geven, dan ziet u meteen hoe het met de kluit gaat?.

Ik heb twee jaar pampas gras in mijn voortuin er komen elk jaar meer pluimen. Het kan zijn dat er het eerste jaar nog geen pluimen verschijnen. Helemaal doodgevroren, ondanks bescherming met noppenfolie. Waarschijnlijk zijn deze van vorig jaar. Wij hebben zojuist 2 pampasgras planten gekocht. Deze plant kun je daarom het best als solitair planten.

Het ligt aan de potmaat die u bestelt.

Als u een jonge plant heeft gekocht, dan kan het zijn dat er het eerste jaar nog geen pluimen verschijnen. Hallo, ik heb nu al een paar jaar pampusgras in mijn voor en achtertuin staan en achter is hij erg groot. Pampasgras woekert niet, maar groeit polvormig. Als u dit voorjaar gesnoeid heeft, zouden er het tweede jaar in principe een of meerdere pluimen moeten verschijnen. Als het erg droog is, water geven in het voorjaar en de zomer. Moet je een plant altijd verjongen, wat gebeurd er als je de bladeren laten zitten als deze geen verkleuring hebben. Kunt u mij vertellen hoe diep de wortels van pampasgras gaan, waar wij ze willen plaatsen lopen ook de leidingen van de nutsbedrijven. Tijdens het bestelproces kunt u aangeven of u uw planten wenst op te halen bij een ophaalpunt in Nederland of Belgie.

Een Cortaderia lijkt mij niet lekker voor konijnen; de stelen zijn best scherp, maar ik durf het u niet te zeggen.

Als u het pampasgras nu helemaal snoeit, kan het wat langer duren voordat het gras zich ontwikkelt dit jaar. Let op: Er staan geen planten van Directplant op voorraad bij een ophaalpunt. Het is een klusje als deze al 1,5 meter in diameter is, maar het betekent opgraven en de gezonde delen weer planten en het dode binnenste deel weggooien. Dan heeft u de meeste kans op een prachtig bloeiende pol siergras in de tuin.

Helemaal niets om over te klagen.

Op een gegeven moment sterft het binnenste deel van de pol af, dan is het siergras op leeftijd en kunt u hem het beste gaan verjongen door hem op te graven, de jonge buitenste delen weer uit te planten en het binnenste deel gooit u dan weg.

Het duurt nog wel even voordat het pampasgras echt gaat uitlopen. Mijn vraag is komt dit nog goed kan ik wat doen of moet ik de plant als verloren beschouwen wat ik niet hoop Vrg Fred. Als u met een hele kleine maat bent begonnen (P9 potje van 9x9 cm) dan krijgt u meestal niet meteen pluimen. Het zou allebei natuurlijk kunnen, te weinig zon en te veel water. Is het binnenste deel niet mooi meer? Steek de pol met een scherpe spade in stukken. Als u hem binnen wilt laten overwinteren, hebben ze daglicht nodig en een koele ruimte (geen verwarming). Veel vaste planten kunt u na de bloei terug knippen voor een tweede bloei.

Welke potgrootte adviseert u en hoeveel stuks? Ik zou graag wel snel pluimen zien :).

Pampasgras is enigszins vorstgevoelig. Graag zou ik Pampasgras in een grote pot willen planten. Ik heb hem eind januari gesnoeid en zag al heel wat dikke stengels. Ook de instruktie voor het plaatsen vond ik prettig. Om die reden worden siergrassen opgegraven en gedeeld.

Dag wij hebben 2 vierkante bakken van 1.

Pampasgras (Cortaderia selloana 'Pumila'). JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Antwoord door: Lilian Korteweg (Directplant. U kunt ze wel afknippen en in een vaas zetten als ze nog mooi eruit zien. Deze groeien snel uit en in het najaar komen er nieuwe halmen. Wacht er nog even mee tot u de eerste jonge scheuten ziet verschijnen, dat zal afhankelijk van de temperatuur rond maart/april zijn.

Hij verdort niet, maar er lijkt nauwelijks groei in te zitten.

U kunt pampasgras snoeien, daarmee stimuleert u de plant om nieuwe halmen aan te maken. Nee hoor, pampasgras komt pas laat in bloei. Het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Bij het werken aan dit gras kan men het beste handschoenen dragen, want de randen van het blad zijn erg scherp. Het klopt dat grassen, naarmate ze ouder worden, in het midden afsterven. Het sierlijk gebogen blad van deze pampasgras is wintergroen. Maar ik moet m nog snoeien, nu zit oud en jong helemaal in elkaar??. Het zijn drie planten naast elkaar maar het lijken er veel.

De grond moet wel iets voedselrijk en vochtig zijn.

En door u op weg te helpen uw tuin al tuinierend met meer animo en inspiratie uw eigen plekje te laten worden. 'Pumila' worden soms binnenshuis in een vaas gezet. U kunt bij pampasgras alleen de oude stengels boven de grond afknippen of ervoor kiezen de plant te verjongen en de hele pol zo'n 30 centimeter boven de grond te snoeien. nl bezorgt ✓ Snel in huis ✓ Advies voor en na aankoop. De kleinste maat (P9: 9x9 cm) pampasgras bloeit meestal niet het eerste jaar. bloeit met witte, rechtopgaande bloempluimen. 'Pumila' wel 250 tot 300 cm hoog kan worden blijft de hoogte van. Er zitten waarschijnlijk al wel nieuwe groene scheuten in die u dan ook wegknipt. Vooral in de winter met kans op vorst kan de plant hieronder lijden.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cortaderia informatie

Kan ik mijn Pampasgras sowieso terugsnoeien op ieder moment ? Ongeacht dat er al een heel stuk nieuw groen in zit? Door de zachte winter is er nu al veel nieuw groen.

en is dus ook geschikt voor een kleinere tuin.

Alle bestelde planten brengen wij ook naar de afhaalpunten, er is geen verschil in levertijd bij afhalen of bezorging aan huis. nl/tuintips/pampasgras-snoeien/ Het kan zijn dat hij laat in bloei komt doordat hij in het voorjaar wanneer hij tot ontwikkeling moet komen niet genoeg water en voeding heeft gehad. Voor een goede ontwikkeling van de pluimen is voldoende vocht en voeding in het voorjaar belangrijk. Na het snoeien begin maart, is er nog steeds niets van leven te zien, nu half mei. Wij gebben een daktuin waar pampasgras in staat. Wat organische mest is ook altijd goed voor de ontwikkeling van de plant - tenzij u hem op zijn nieuwe plek al verbeterde grond (utigegraven grond gemengd met potgond, compost) heeft gegeven.

Ik heb een pampus plant hij doet het prima alleen groeien de pluimen niet boven het groen uit wat kan het de reden van zijn dit is al 3 jaar zo.

De pluimen kunnen wel tot tachtig centimeter lang zijn. Antwoord door: Lilian Korteweg op 25 mrt. Nu wil ik hem uit de vaste grond halen en in een grote pot plaatsen zodat hij goed tot zijn recht komt. Hier leest u meer tips: https://www. Maar de pluimen zijn gewoon wit! Heel jammer. Aan het einde van de winter wordt het blad afgeknipt op een hoogte van dertig centimeter. Moet ik de plant nu wel snoeien?. Om de bak wel mooi te vullen, raden wij aan om een grotere maat te nemen. hoge bloeipluimen, blad met goudgele randen.

Als het water in het hart van de plant komt en het gaat vervolgens vriezen, kan het siergras stuk gaan.

Ze hebben voedzame waterdoorlatende grond nodig. Bovendien is de hele plant nog tot diep in de winter decoratief. In zijn natuurlijk habitat groeit de Cortaderia op bergwanden en op droge plekken, hierdoor kan hij zich goed redden in de steeds hetere zomers. In Nederland en België zijn de planten goed bestand tegen vorst, wind en zelfs zeewind. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 okt 2021 om 19:46. Pot C35 heeft een diameter van 40 cm. Dit voorjaar kunt u het pampasgras snoeien, dat kan vanaf nu (eind maart) ongeveer of zodra u de eerste nieuwe groene scheuten vanuit het hart ziet groeien. Als het blad vlak voor de winter geel verkleurd is, kunnen de bladeren bij elkaar gebonden worden.

De bezorgdag is afhankelijk van onze route die week.

Antwoord door: Lilian Korteweg op 26 mrt. Pampasgras verdort in de winter en kleurt dan geel. Halfschaduw wil 3-5 uur zon zeggen in de zomer. Door het snoeien wordt het siergras gestimuleerd verse groene halmen en nieuwe scheuten die zullen bloeien aan te maken. hallo, Ook al is het nu31 maart, mag ik mijn pampas nog snoeien of ben ik al te laat?.

Wij hadden vorig voorjaar 3 grassen gekocht wit en roze.

000 tevreden klanten gingen u voor!. Pampagras te laat gesnoeid, er komen al groene scheuten uit. Dat bevordert de groei en bloei. Bij aankoop van meerdere stuks wordt de stukprijs verlaagd volgens onderstaande tabel. De pluimen verschijnen pas in de nazomer. nl/tuintips/planten-tegen-vorst-beschermen/. Ik heb vorig jaar rond deze tijd een pampas gras gepoot er zijn geen pluimen aan geweest.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen