Groeiende komkommers in een pot: tips and tricks - epische tuinieren

Groeiende komkommers in een pot: Tips And Tricks - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen.

Groeiende komkommers in een pot: Tips en trucs.

Groeiende komkommers in een pot: Tips en trucs.

is een van mijn favoriete lente activiteiten! Het hebben van een oogst te augurken met dille en knoflook maakt de zomer verfrissend. En verse komkommers uit de tuin gewoon kan niet worden verslagen. Terwijl het hebben van ruimte om ze te kweken is geweldig, het is niet helemaal nodig. Wist je dat het kweken van komkommers in een pot is mogelijk?.

Komkommerstruiken zijn gemakkelijk te kweken, en zo lang als goed.

en bemesten ze zijn aanwezig, zijn een van de meest lonende gewassen om te groeien. Maar niet iedereen heeft genoeg ruimte voor een verhoogd bed in hun tuin.

Dat is waarom we dit stuk gewijd aan container-gewassen komkommers. Nou bespreek de ins en outs van container komkommers, en overdek hoe je een enorme oogst kunt hebben wanneer je komkommers telen in potten.

Goede producten bij Amazon Voor het kweken van komkommers:.

Het kweken van komkommer in een pot is zeker een optie.

Groeien komkommers goed in potten? Tuurlijk doen ze dat! Wanneer u van plan bent voor het groeiseizoen, zoek uit hoe komkommers in containers te kweken door de juiste container te kiezen voor uw behoeften en uw containerplanten. Veel hiervan hangt af van wat voor soort komkommers u wilt groeien.

Hoe groot moeten potten zijn voor komkommers? Nou, de grootte van uw container bepaalt hoeveel zaden of begint te planten. De meeste 10 inch brede potten houden 1 plant. Wanneer u komkommers plant, geef ze minstens 1 voet ruimte tussen elke start of zaad.

Als je werkt met bush-achtige komkommer rassen, je zult niet nodig een extra trellius, maar als je container tuinieren van vining rassen, je zult. Bedenk dit wanneer je bepaalt welke container te gebruiken. Youll een container die ten minste 1 voet diep is om het uitgebreide wortelsysteem van een komkommerplant tegemoet te komen. En elk container type moet ook hebben bijbehorende drainage gaten om te voorkomen dat voorwaarden waar ziekten kunnen nemen.

Houten containers zijn een uitstekende houder om komkommerzaden in te kweken. Of dit nu een klein verhoogd bed is dat langs een balkon zit, of een hergebruikte wijn of whisky vat, hout houdt vocht in de container, waardoor je niet te water zo veel als je zou met andere potten. Voeg het feit toe dat je de container opnieuw te zuiveren, en voeg ecologische gevoeligheid aan uw containertuin.

Kunststof emmers of zakken zijn ook levensvatbare containers om komkommers in te kweken. Gebruik ten minste een 5-gallon emmer met voldoende afvoer. Een andere optie is om te groeien in een grote plastic container. Plastic zakken met drainage gaten werken ook als je geen toegang hebt tot een stevigere plastic. Het voordeel om te groeien in harde plastic is duurzaamheid. Ze houden ook vocht vrij goed.

Groei zakken of stof potten zijn een andere optie voor het kweken van smakelijke komkommers. Gebruik een 5-gallon kweekzak per plant. Als uw komkommer planten groeien, ze ontwikkelen uitgebreide wortel systemen die effectief lucht worden gesnoeid door de randen van de kweekzak. Groei zakken ondersteunen gezonde wortelsystemen en op hun beurt gezonde komkommers. Ze hebben veel meer water dan een plastic of houten container, hoewel. Sommige kweekzakken zijn vrij lage kwaliteit en duren slechts een paar jaar.

met handvatten in 5, 10, en 15-gallon maten zal veel langer duren. Deze zakken hebben een hoogwaardige gelaagde stof die niet degradeert zoals andere zakken en houdt vocht gemakkelijker.

Metalen containers zijn een optie ook! Gebruik een gegalvaniseerde stalen wastub of een grote planter van hetzelfde materiaal. Net als je zou met de andere containers die we tot nu toe hebben vermeld, kies iets dat is ten minste 1 voet diep, en ten minste 10 centimeter breed. Herfunctioneerde wastubs geven u veel ruimte. Of gebruik een gegalvaniseerde voorraadtank om u meer breedte voor het planten van komkommers te geven. Metaal is niet-poreus en hoeft niet te worden gedrenkt zoveel omdat het vocht gemakkelijk behoudt.

Terra cotta potten zijn ook levensvatbare groeiende containers voor komkommers. Deze zitten ergens tussen plastic potten en telen zakken als het gaat om vochtretentie. Ze komen ook in maten groot genoeg voor maximaal twee planten. Maar ze zijn kwetsbaarder dan de anderen hier vermeld. Toch, als je een overschot aan terra cotta thuis, deze werken goed.

Terwijl je misschien geneigd bent om de gemiddelde tuingrond te gebruiken om komkommer wijnstokken te kweken, is dit niet de beste optie. In plaats daarvan, gebruik hoogwaardige potgrond die goed afvoert. In de grond, komkommer planten de voorkeur aan een leemachtige, licht zandige grond. Potgrond heeft de juiste mix van vocht-retentive en drainage materialen om uw beitskomkommers of citroen komkommer gezond te houden. Als u wilt uw eigen bodem te formuleren, gebruik een combinatie van een deel van elke potgrond, turf mos, perliet, en compost.

Heb ik een trellis nodig voor komkommers in een pot? Dat hangt ervan af! Terwijl struikkomkommers die sommige komkommers bevatten beter zijn voor het tuinieren van containers, kun je viningkomkommers kweken in containers. Geef een trellis om je plant te helpen fruit te produceren en gezond te blijven.

is een geweldige manier om een accent toe te voegen aan uw tuin.

De meeste tuinders kiezen een A-frame trellis wanneer ze komkommers verticaal telen in containers. Deze stevige frames zullen niet bezwijken aan het gewicht van heerlijke rijpe komkommers wanneer ze zwaar op de wijnstok. Tuiniers kunnen dan oogsten komkommers uit binnen het kader vermijden schade aan de wijnstok overall. Ze zullen u ook helpen ruimte te besparen in de container, zittend naast de pot.

die zich vasthecht aan een nabijgelegen muur of hek, zodat er ruimte is voor jullie planten om omhoog te groeien als ze zich eronder verspreiden.

Een tomatenkooi kan fungeren als een trellis voor jullie viningkomkommer. Neem dit op in de eerste aanplant van jullie komkommers om schade aan de wortels te voorkomen.

Een stevige stok of een goede trellis zal helpen met verticale groei.

Hoe zorg je voor een komkommerplant in een pot? Laten we erover praten! Dit zal je helpen om heerlijke komkommers te ontwikkelen in potten gedurende het hele groeiseizoen.

Gebruik het zaadpakket als je gids om te bepalen wanneer komkommerzaden te planten. De meeste zullen zeggen dat je moet wachten tot na de laatste voorjaarsvorst om dit te doen. Als je je containertuin een voorsprong wilt geven, kun je de meeste komkommerrassen voor die tijd binnen planten. Haal ze mooi en groot en plaats ze buiten in je containertuin na de laatste vorst. Dit zal ervoor zorgen dat de tijd die je begint met het oogsten van komkommers eerder!

Start de zaden binnen van het zaad pakket in starter potten of trays zoals onze.

Geef ze een beetje vochtigheid met een koepel, en laat de planten uitgroeien tot een gezonde start. Nadat u plant uw zaden, zal komkommers beginnen te groeien in slechts een paar dagen. Vervolgens planten ze in uw komkommer containers met uw voorkeur potmix. Beweeg ze buiten net voordat het warme weer van de lente in.

Heeft komkommers volle zon nodig? Het kweken van komkommers in potten geeft je wat wiebelruimte over hoeveel zonlicht je wijnstokken of struiksoorten krijgen. Geef ze ongeveer vijf uur vol zonlicht per dag, en pas de containerpositie aan als dat nodig is.

Hoeveel zon je ze geeft is belangrijk. Hier in het hete weer van Texas, wordt het zonlicht in het midden van het komkommerseizoen intens. Een beetje schaduw of donkere zon is nodig in die tijden dat de bodemtemperatuur hoog is. Zelfs in grote potten, kan de warmte de grond heel snel laten drogen.

Als je groente tuinieren in een meer gematigde omgeving, plaats uw grote container of middelgrote potten in volle zon de hele dag. Veel planten regelmatig de voorkeur aan de ochtend zon, als het niet zo intens als de middagzon. Richt uw container tuinen om de juiste hoeveelheid zonlicht te vangen.

Een andere overweging groeien in containers: komkommers als warme grond, maar niet grond die te heet is. Bij temperaturen boven 90 graden voor langere periodes, zullen ze stoppen met produceren. Dus als je groeiende bush rassen of wijnstokken in de zomer, overwegen een dolly die uw planten kan bewegen in en uit direct zonlicht als nodig.

Wanneer de temperatuur constant onder de 50 graden daalt, zetten je komkommers ook geen fruit. Een bodemmix die vocht retentive is zal helpen een warmere bodemtemperatuur te handhaven.

Moet je dagelijks komkommers water geven? Gelukkig is dit vrij eenvoudig. Als de grond droog voelt in de top twee inch, water het. Houd de grond consequent vochtig wanneer je komkommers in potten telen. Als je niet de tijd hebt om te controleren op uw planten, gebruik dan een geautomatiseerd systeem dat de planten water voor u. Of overwegen een druppel irrigatiesysteem dat werkt op een timer gevend een consistente hoeveelheid vocht dagelijks.

Het is mogelijk om vitale besproeiingstijden te missen in hogere hitteseizoenen. Terwijl je misschien een week hebt gewacht om je planten in plastic potten in het vroege voorjaar te besproeien, moet je je misschien aanpassen aan slechts een paar dagen tegelijk voor een succesvolle oogst in de zomer.

Snoei regelmatig om compacte wijnstokken of compacte planten van de bosachtige variëteit te behouden. Begin door het controleren van de basis van de plant en ervoor te zorgen dat alle gebruikte bloemen of verwelkte bladeren zijn verwijderd uit de bodem hieronder. Dan snoeien voor vorm, zorg ervoor dat niet te verwijderen takken die kunnen hebben bestuiving bloemen op hen. Als er zieke delen, verwijder deze als ze op te groeien. Wees voorzichtig bij het snoeien van een compacte verscheidenheid van komkommers als deze schade kunnen ondervinden van te veel.

Container geteelde komkommers hebben een redelijk grote pot nodig.

Nu we de basis van de zorg voor containerkomkommers hebben bedekt, laten we praten over een aantal problemen die je tegenkomt. Nou ook aanraking met plagen en ziekten die je kunt tegenkomen.

grond vocht in uw container isnt consistent.

kunt u zien lichtgroene bladeren op uw plant. Dit beïnvloedt de ontwikkeling van komkommer fruit over het algemeen. Monitor de top twee centimeter van de grond om te bepalen wanneer het water moet gebeuren. Bleek groene bladeren kunnen ook een teken van.

De beste manier om deze problemen te remedieren is door je aan een schema te houden of gereedschappen te gebruiken die je regelmatig zullen helpen bemesten en water geven.

die fruitproductie voorkomt. Vergeet niet om je mannelijke bloemen te lokaliseren en je vrouwelijke bloemen ermee te bestuiven. Als je elke vrouwelijke bloem eraf ziet vallen zonder enige vruchtvorming, dan is dat een bestuivingsprobleem.

Als je geen compacte komkommers kweekt zoals saladestruiken, en in plaats daarvan wijnstokken kweekt.

kunnen omstandigheden creëren waar ziektes waarschijnlijker zijn.

Rottende bladeren en bloemen kunnen schadelijk zijn voor containerkomkommers. Houd het gebied schoon en je zult worden ingesteld.

Onder de meest voorkomende komkommer insecten ongedierte zijn.

Deze centimeter lang helder geel en zwart-gevlekte insecten litteken fruit en bladeren en ontbladert ze. Ze kunnen zelfs verspreiden ziekte als ze voeden. In containers, de beste opties voor controle zijn sprays en het planten van uw komkommers met.

die lieveheersbeestjes, groene vetervleugels, en moordenaars insecten die zich eraan voeden aantrekken. Neem olie en spinosad zal ze ook van je planten weghouden. Verwijder de clusters van oranje eieren die ze leggen als je ze onder bladeren vindt.

Terwijl er pesticide en culturele methoden zijn om ze te controleren, de beste manier om ze te voorkomen dat ze saai worden in je komkommerstruik en verwelken is het om je buitenplanten dagelijks te controleren op eieren. Vervolgens volgen met liberale toepassingen van neemolie om te proberen om ei- leggen te voorkomen en te verstikken alle resterende eieren die je gemist hebt.

stink insect familieleden die zich voeden met plantensappen met hun proboscis. Ziet u schade aan bladeren in de vorm van gestippelde littekens. Handpluk ze als je ze ziet en flick ze in zeepwater om te verdrinken. Plant metgezel planten die parasitaire wespen aan te trekken om hen te doden. Volg met een nevel van neem olie om ze weg te houden en te doden eventuele resterende insecten.

wordt vaak verspreid door komkommerkevers, bladluizen, of door geïnfecteerde handgereedschappen. De eerste tekenen van infectie zijn gevlekte gele bladeren. Voorkom komkommerplagen die fungeren als ziekte vectoren met consistente toepassingen van neem olie spray. Als een plant wordt zwaar besmet verwijder het uit uw tuin en vernietig het om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

treedt op wanneer de grond is te vochtig voor te lang, of wanneer een uitzonderlijk natte veer optreedt. Deze schimmelziekte vormt op bladeren in vlekken van grijze poederachtige vlekken. Verwijder aangetaste bladeren als ze verschijnen. Vervolgens spray de rest van de plant met neem olie om de paar dagen om de verspreiding van de schimmel te voorkomen.

A: Ze kunnen! Zolang je ze geeft wat ze nodig hebben, zullen ze opstijgen.

Q: Hoe groot moeten potten zijn voor komkommers?.

A: Gebruik ten minste 5-gallon potten die minstens 12 centimeter diep zijn.

Q: Heb ik een trellis nodig voor komkommers in een pot?.

A: Als je een vining komkommer laat groeien, ja. Anders is er geen trellis nodig.

Q: Hoe zorg je voor een komkommerplant in een pot?.

A: Daar gaat dit hele artikel over! Check it out.

Als de bovenste twee centimeter grond droog zijn, voeg dan water toe.

A: Zij doen, maar in heter seizoenen, profiteren zij van enige schaduw.

Soorten Succulenten van alle vormen en maten.

Citrus Leafminer: Trails door citroen bladeren.

Ik creëerde Epische Tuinieren om te helpen te leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Voor het milieu kan pampasgras de luchtkwaliteit helpen verbeteren en geluidsoverlast verminderen.

Dit is niet echt onze expertise, maar ik heb ergens gelezen dat u met wat haarlak rondom - niet te veel - de pluizen kunt fixeren.

groeiperiode is het belangrijk goed te gieten. Hallo , ik heb in eind oktober 5 planten pampagras verplant. en blijft de gehele winter groen. Met zijn droogtetolerantie en het vermogen om in verschillende grondsoorten te groeien, is het een uitstekende keuze voor landschapsarchitectuur in droge of stoffige gebieden. Draag bij het maaien van pampasgras handschoenen en lange mouwen om de huid te beschermen tegen de scherpe bladeren. Pampas moet nog gesnoeid worden, maar nieuwe scheuten komen al door. De dorre stengels hebben zwarte spikkels aan de binnenzijde.

Als je in een gebied woont waar bosbranden een probleem zijn, moet je voorkomen dat je pampasgras in de tuin plant.

Wij raden 3 stuks per vierkante meter aan. Hopelijk loopt de Cortaderia weer uit! Wat bemesten kan ook geen kwaad en bij droogte in de lente en zomer water geven. Van oorsprong is het gras niet gewend aan veel vocht in de winter en het is daarom dat tuiniers de. Cortaderia maakt steeds grotere pollen. U kunt de takken bij elkaar binden en wat compost of blad bij de voet strooien. Pampasgras verplaatsen naar een plek met meer zon en minder wind is dan natuurlijk de oplossing!. Dat geldt zeker voor pampasgras. U knipt het pampasgras in het voorjaar gewoon helemaal af, er blijft niets staan.

De maximale hoogte van het siergras is zo'n.

Ervan uitgaande dat het ongeveer op het westen is en de zon daar dan ook onder gaat. Wij hebben een dwergpampus en die doet het heel goed. Pampasgras groeit polvormig en woekert niet. Nog een tip: u kunt enkele pluimen afknippen van het Pampasgras en ter decoratie in een vaas binnen zetten. Hulpkrachten (m/v) - 24 a 36 uur per week. Beste DIrectplant, AL jaren staat in onze tuin een prachtige struik. Buxusschimmel is een hardnekkige schimmelziekte waardoor uw buxusstruiken kun. Ik heb toen een jonge plant in t midden gezet maar die heeft niets gedaan.

en er staan 2 verschillende soorten in onze plantengids.

Pampasgras is een mooie en unieke toevoeging aan elke tuin. Dichterbij in Zuidoost-Turkije groeit. De groene bladeren zijn wel 2 meter gegroeid en door de wind hangt alles nu alle kanten op. Gedurende de hele winter blijven de pluimen aan de plant zitten. Hopelijk helpt het om de pampasgras pluimen langer mooi te houden!. Eenmaal goed aangeslagen wordt droogte goed verdragen, is het echter extreem droog geef dan. Levering bij ophaalpunt vind ik mooi omdat het dan kosteloos is maar heeft ook een nadeel: Als de planten bij mij thuis waren afgeleverd had ik ze ws geweigerd. Dan kan het dus zijn dat u er een heeft die geen mooie grote witte pluimen krijgt. Eind februari, begin maart is de beste tijd voor het snoeien van pampasgras.

Misschien krijgt het pampasgras te veel stikstof (N) waardoor het groen hard groeit.

Zorg er wel voor dat je het niet plant in gebieden die gevoelig zijn voor overstromingen of bosbranden. dient u te zorgen voor losse grond en voldoende drainage. De planten fungeren als een natuurlijk filter en vangen stof en andere deeltjes in de lucht op. Pampasgras wordt door de kweker in het voorjaar gesnoeid, dus bij aankoop in de lente krijgt u een plant tot ongeveer 30cm hoogte. Pampasgras is een mooie en veelzijdige plant die de tuin of landschap interessant kan maken. Pampagras stekken is ook een optie.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost pampasgras informatie

Snoeien stimuleert de plant ook om nieuwe pluimen aan te maken.

Helemaal niets om over te klagen.

Kan dat? Hij is wel mooi groen, dus er zit wel leven in. Er zijn twee soorten pampasgras: Cortaderia selloana en Cortaderia jubata. Pampasgras groeit polvormig, de wortels zullen dus niet snel uitwijken als het te nat is. Zo wordt het hart van de plant tegen kou en teveel nattigheid beschermd. Ik heb al jarenmijn pampasgras staan en heeft altijd een goede bloei van pluimen, ik heb alleen de laatste paar jaar dat de plant in het midden dood is. Het pampasgras mag u kort snoeien. Het klopt dat grassen, naarmate ze ouder worden, in het midden afsterven. Gebruik een scherpe heggenschaar (met lange messen). Dit gaat makkelijk met een scherpe heggenschaar.

Verlangt een warme, zonnige plek en een vochthoudende bodem die af en toe droog mag zijn.

Pampasgras zou kunnen invriezen in de winter, vooral bij jonge planten is dat mogelijk. Pampasgras heeft lange, dunne bladeren die groen van kleur zijn. De oude vergeelde halmen kunt u verwijderen. Meerdere planten in een rij hebben een afstand van minstens 1 meter nodig. Al met al een aanbeveling waardig!!!. die wat groter zijn en meer pluizig, vindt men over het algemeen fraaier dan de vuilwitte pluimen van de mannelijke planten.

Is het hart van een oude pol pampasgras kaal geworden? Zo kunt u pampasgras verjongen:.

Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 200 centimeter. dan krijg je elk jaar mooie pluimen terug. Al met al een aanbeveling waardig!!!. Het zal dan allemaal uitgedroogd zijn en/of afbreken. Moet ik de plant nu wel snoeien?. wij hebben grote bossen Pampasgras.

Pampasgras kan ook in het voorjaar worden verdeeld om nieuwe planten te creëren.

Kies daarom als standplaats voor pampasgras een warm en beschut plekje in uw tuin uit, in de zon of halfschaduw. Na het snoeien begin maart, is er nog steeds niets van leven te zien, nu half mei. Wij hebben Pampusgras gepland 2 jaar geleden in een border van 1 bij 1 meter (buitenmaat, binnenmaat 80 x 80 cm). door de aarde in het gat, haal de tuinplant uit de pot en zet hem in het gat. Hebben we risico dat de worteld weer uitgroeien tot planten ?. Pampasgras blijft dan wel wat kleiner dan dat u hem in de volle grond plant. Zeer betrokken en een duidelijk antwoord.

Misschien kunt u alleen de boosdoeners aanpakken.

Ik heb 2 roze pampas die heel flets/bijna wit zijn, kan ik op de grond hier iets bij stoppen om meer kleur te krijgen zoals bij een hortensia. Op die manier is jong pampasgras beter bestand tegen vorst. Ik heb pampasgras pluimen geknipt en in een vaas zonder water binnen gezet. Moet je alle wortels die in de grond zitten, na het verwijderen van de kluit (harde kern) ook eruit halen? Het is een enorm netwerk! In de border waarin 4 stuks stonden willen we nu andere vaste planten zetten.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen